Acasă » EVENIMENT » România poate pune Austria „cu botul pe labe” în scandalul Schengen. Șantajul devine legal
pmp

România poate pune Austria „cu botul pe labe” în scandalul Schengen. Șantajul devine legal

Austria a folosit dreptul de veto pentru a opri aderarea României la spațiul Schengen, dar acum Bucureștiul are un „as în mânecă” pe care îl poate folosi împotriva Vienei fără a suporta consecințe din partea Uniunii Europene.

Eugen Tomac, europarlamentar PMP, explică că prin procesul inițiat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, România a câștigat dreptul de a exercita veto fără a suporta consecințe negative.

România poate pune Austria „cu botul pe labe” în scandalul Schengen. Șantajul devine legal

Practic, România poate bloca orice inițiativă a Austriei în Uniunea Europeană fără teama de a fi implicată în proceduri costisitoare.

„Mai e un lucru extrem de important și trebuie să rețină autoritățile române. În procesul pe care l-am deschis la CJUE, în decizia pe care am primit-o în primă instanță, se subliniază o chestiune extrem de importantă: Tribunalul UE spune că România nu poate fi judecată, de exemplu, dacă va încerca să utilizeze dreptul de veto în orice acțiune a Consiliului Uniunii Europene până când va fi primită în Schengen, pentru că Tribunalul UE constată că dreptul acesta la șantaj în UE devine legal. E o chestiune de nuanță extrem de importantă, că până acum otice încercare de blocare a vreunei decizii UE era interpretată.

Mai mult, pe newsweek

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Se construiește o nouă autostradă extrem de așteptată în România: va uni 2 provincii istorice ale țării

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că se vor aproba indicatorii tehnici pentru realizarea studiului de fezabilitate, în ...