Acasă » LIFESTYLE » Românii au decis: Care sunt locurile preferate pentru vacanța de Paște – Alegerile sunt surprinzătoare
pmp

Românii au decis: Care sunt locurile preferate pentru vacanța de Paște – Alegerile sunt surprinzătoare

România se află în topul destinaţiilor spre care se va zbura de Paşte, semn că românii din diaspora se întorc acasă pentru sărbători, conform Vola.ro, care precizează că Italia, Spania, Grecia, Franta, Malta sunt destinaţiile externe preferate pentru perioada de Paşte, 55% dintre români afirmând că vor călători mai mult în ţările din spaţiul Schengen, odată cu intrarea României în acest spaţiu cu frontierele aeriene. Preţul mediu pentru un bilet de avion a fost de 238 euro în perioada Paştelui.

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanţă din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai şi Paşte) se succed, iar turiştii se vor bucura de mai multe zile libere. Potrivit datelor Vola.ro, efectele acestei minivacanţe prelungite se reflectă şi în rezervările de călătorie ale românilor. Dacă în timpul altor minivacanţe din an, durata medie de şedere era de 5 zile, de această dată, intervalul mediu a crescut la 8 zile.

”Zborurile către destinaţiile din zona mediteraneană (Italia, Spania, Grecia, Franţa, Malta) reprezintă peste 40% din rezervările înregistrate de Vola.ro în perioada minivacanţei de Paşte. Interesant este faptul că Tenerife (Spania) şi Grecia au intrat în top 5 destinaţii preferate de români pentru zilele libere din mai, o dovadă în plus a faptului că turiştii vor să se bucure de soare, dar şi să îşi viziteze rudele sau prietenii din străinătate. În plus, Grecia este o ţară ortodoxă, astfel că pot sărbători Paştele mergând la slujbă, ca acasă, în timp ce Spania şi Italia sunt destinaţii turistice în care există comunităţi mari de români, alături de care pot petrece sărbătorile”, arată compania.

De Paşte, românii din diaspora se întorc acasă, iar cei din ţară pleacă la mare

Românii din diaspora revin de Paşte acasă, zborurile spre România reprezentând peste 36% din numărul total al rezervărilor din perioada minivacanţei. În topul oraşelor spre care aceştia vor zbura se numără Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi.

”În topul ţărilor spre care se va zbura cel mai mult în mai se numără Spania, Italia, Marea Britanie, Germania şi Grecia. Pe de o parte, vorbim despre ţări în care există comunităţi numeroase de români, semn că multe persoane au ales să-şi petreacă sărbătorile alături de rudele din diaspora, dar şi despre zone mediteraneene, în care turiştii îşi petrec adesea vacanţa la plajă. În ceea ce priveşte destinaţiile europene preferate de aceştia pentru sejurul de Paşte, cele mai multe rezervări sunt pentru: Tenerife, Milano, Bruxelles, Londra, Roma, Barcelona şi Madrid. Interesant de precizat este că Paris, care până acum era nelipsit din acest top, a dispărut din preferinţele călătorilor. O posibilă explicaţie ar putea fi faptul că anul acesta oraşul va găzdui mai multe evenimente sportive de anvergură (Olimpiada, Roland Garros, UEFA Champions League), ceea ce înseamnă că va fi supraaglomerat şi că, implicit, preţurile vor creşte semnificativ”, arată agenţia de turism online.

Românii au plătit, în medie, 238 de euro pentru un zbor în perioada Paştelui.Cel mai ieftin bilet vândut în această perioadă pe Vola.ro a fost de numai 50 de euro, pe ruta Billund – Milano, semn că zborurile către Italia sunt în continuare printre cele mai accesibile. La polul opus, cel mai scump de bilet a costat 1.500 de euro, pe ruta Cluj-Napoca – Bangkok.

În privinţa tarifelor medii, preţurile zborurilor sunt similare celor de anul trecut, din aceeaşi perioadă. Preţul mediu pentru un pasager pe un zbor este de 238 de euro, iar în general rezervările sunt pentru doi pasageri, ceea ce înseamnă că românii călătoresc cel mai des în cuplu.

Cei mai mulţi călători (58%) rezervă acum în avans zborurile, cu aproximativ 31-90 de zile înainte de data plecării. Există şi o categorie de pasageri spontani (25%) care preferă să rezerve cu mai puţin de 30 de zile înainte, dar şi pasageri hotărâţi (17%), care aleg să-şi rezerve zborurile cu mai mult de 90 de zile înainte.

Intrarea în Schengen a sporit intenția românilor de a pleca în vacanță în afara României

”Pe lângă numeroase planuri pentru vacanţa de Paşte, primăvara aceasta ne-a adus şi o veste importantă: intrarea României în spaţiul aerian Schengen, începând cu data de 31 martie. Ce înseamnă acest lucru? Românii nu mai sunt nevoiţi să stea la controlul de frontieră dacă zboară în spaţiul de liberă circulaţie, altfel spus, dacă vin dintr-un sau sosesc într-un stat care face parte din Schengen. Potrivit unui sondaj realizat de Vola.ro pe acest subiect, peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în ţările din spaţiul Schengen de acum înainte, mai ales că apreciază rapiditatea cu care călătoresc în această zonă. De asemenea, 27.6% dintre respondenţi susţin că vor călători de Paşte în afara ţării, avionul rămânând principala lor opţiune de transport”, relevă datele companiei.

În acelaşi timp, 89% dintre respondenţi susţin că vor călători cel puţin la fel de mult cu avionul ca urmare a aderării la Spaţiul Schengen, aceştia recunoscând beneficiile pe care această schimbare le aduce: reducerea timpului destinat controalelor la plecarea din ţară, evitarea cozilor pentru controlul documentelor la sosirea într-o ţară membră Schengen, crearea unor terminale şi porţi speciale, tratamentul similar celorlalţi cetăţeni europeni. Nu în ultimul rând, peste 75% dintre participanţii la sondaj sunt de părerea că aderarea României la spaţiul aerian Schengen va avea un impact pozitiv asupra turismului din ţară.

Sursa: Stiripesurse.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...