Acasă » Principal » Schimbări majore la permisul auto. Maşinile cu peste 100 de cai putere, interzise tinerilor
pmp

Schimbări majore la permisul auto. Maşinile cu peste 100 de cai putere, interzise tinerilor

Fără maşini cu sute de cai putere pentru şoferii începători. Din cauza numărului mare de accidente provocate de tinerii fără experienţă, mai mulţi parlamentari doresc să schimbe legea. Şi permisul de conducere ar putea fi mai greu de obţinut.

Șoferii între 18 şi 21 de ani sau care au o experienţă de condus mai mică de un an, nu se vor mai putea lăuda cu mașini care dezvoltă mai mult de 100 de cai putere, sau 75 de kw, în cazul autoturismelor electrice.

Şoferii începători nu vor mai putea conduce maşini cu mai mutl de 100 de cai

Ana Grigore, reporter Observator: Autoturismele puternice ar putea fi conduse doar de șoferi experimentați, pe motiv ca șoferii începători le pot scăpa mult prea usor de sub control. În schimb, celor fără experiență li se va permite să conducă doar autovehicule mici, așa-zisele mașini de oraș.

Tiberiu a obţinut permisul de conducere în urmă cu câteva ore şi deja ştie ce maşină va conduce.

Tiberiu Broinea, şofer începător: Eu voi conduce un Passat care are 190 de cai şi mi-aş dori să nu se bage legea asta. Pentru un şofer fără experienţă, dacă forţează o maşină, până şi o maşină de 70 de cai putere poate să prindă o vizeză suficient de mare cât să pună vieţi în pericol. 

Noua lege l-ar obliga să caute un nou automobil.

Silviu Toma, expert în conducere defensivă: Limitează foarte mult şoferii în ceea ce priveşte alegerea modelului de maşină. Să spunem că ne-am dori un brand mai premium cu mai multe sisteme de siguranţă, cam toate maşinile au peste 130-140 de cai. E mai important să îi educăm pe şoferi si să îi formam şi să îi invăţăm cum să folosească o maşină, astfel încât indiferent de puterea lor, să poată să conducă în siguranţă.

Continuarea pe Observator 

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...