STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Pascani » Se cere DEMISIA Consiliului de Administratie de la Prest Serv Apa. Ciprian Pintilie: „Le convine mai mult sa ia indemnizatii decat sa solutioneze probleme”
pmp

Se cere DEMISIA Consiliului de Administratie de la Prest Serv Apa. Ciprian Pintilie: „Le convine mai mult sa ia indemnizatii decat sa solutioneze probleme”

 

Membrii Consiliului de Administratie (CA) de la Prest Serv Apa sunt pusi la zid. O parte din alesii locali pascaneni sunt de parere ca ar trebui sa-si dea demisia si sa nu mai incaseze indemnizatii pentru nimic. „Anul trecut, presedintele Consiliului de Administratie a spus ca in cazul in care nu se va delega in trei luni de zile celor de la Prest Serv Apa un serviciu vor demisiona. A trecut mai mult timp si nu au facut-o”.

Discutii ample pe situatia dezastruoasa de la Prest Serv Apa (PSA) Pascani, fosta DAC. Comisia Economica din cadrul Consiliului Local Municipal nu a acordat aviz favorabil pe bugetul PSA pe anul 2017. Consilierul PSD Vasile Haldan a precizat faptul ca nu poate fi de acord cu un buget pe minus in conditiile in care conducerea Prest Serv Apa isi propune ca veniturile sa fie mai mici decat cheltuielile. „Nu pot accepta acest lucru. Nu cred ca exista vreo societate care sa aiba o asemenea atitudine. Oricine isi deschide o firma, indiferent ca este SRL, SA, II, PFA si asa mai departe, nu-si propune un buget pe minus. Eu inteleg ca sunt datorii si ca este greu sa realizezi un buget dar membrii Consiliului de Administratie de acolo ar trebui sa hotarasca viitorul acestei societati. Ei au obligatia de a gasi solutii”, a precizat Vasile Haldan, consilier PSD.

„Sunt de parere ca membrii Consiliului de Administratie de acolo ar trebui sa-si asume intrarea societatii in insolventa. Nu este prima societate care face acest lucru si nici nu este ceva grav. Daca ar fi intrat pana acum in insolventa s-ar fi economisit la buget 2,5 miliarde de lei vechi, bani ce inseamna dobanzi si penalitati la datorii. Nu inteleg de ce nu se ia o decizie. Ca sa delegi servicii cum ar fi parcarile din municipiu, strandul municipal, cimitir si ce mai cer ei, nu ar fi o solutie. Ganditi-va ca in cazul in care s-ar delega serviciile respective celor de la PSA si s-ar inregistra profit atunci banii ar merge pe acoperirea datoriilor si nu s-ar intoarce in investitii cum ar fi normal si s-ar intampla intr-o societate fara probleme financiare. Nu stiu ce fac membrii Consiliului de Administratie de acolo. Pentru ce iau banii. Anul trecut, presedintele Consiliului de Administratie a spus ca in cazul in care nu se va delega in trei luni de zile celor de la Prest Serv Apa un serviciu vor demisiona. A trecut mai mult timp si nu au facut-o”, a precizat consilierul PNL, Andrei Rizinic.

„Eu cred ca membrii Consiliului de Administratie le convine mai mult sa ia indemnizatii si sa nu solutioneze problemele. Nu au venit cu solutii concrete”, a spus si consilierul PSD Ciprian Pintilie.

Conducerea PSA, Aristotel Katzighera a precizat faptul ca nu este in masura sa le impuna ceva Consiliului de Administratie. „Consiliul de Administratie este for decisiv, noi suntem executivul iar Consiliul Local proprietarii. Nu sunt in masura sa le impun niste lucruri. Ei vin cu niste principii, Consiliulul Local cu altele. Cel mai bine ar fi sa se intalneasca consilierii de la Prest Serv Apa cu cei de la Consiliul Local sa se puna de acord. Altfel nu facem decat sa dam vina unii pe altii. Bugetul pe care l-am intocmit impreuna ca ceilalti sefi de servicii este unul real. Intr-adevar este un buget pe minus dar prezinta realitatea. Fara un serviciu de care sa ne ocupam nu avem cum sa realizam alte venituri”, a spus si directorul PSA, Aristotel Katzighera. Proiectul va fi votat maine in plenul sedintei ordinare de Consiliu Local Municipal.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...