Acasă » REGIONAL » Moldova » Se încep activitățile de dezinsecție în Pașcani plus suburbii
pmp

Se încep activitățile de dezinsecție în Pașcani plus suburbii

  • In atentia cetatenilor  Municipiului Pascani

S.C. CLP ECOSERV S.R.L. PASCANI,  cu sediul in Municipiul Pascani, str. Moldovei nr.21, jud.Iasi, in calitate de operator al serviciului public de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, conform Contractului de delegare a serviciului public nr.13280/2020,  si a Ordinului de incepere a prestarii serviciului de DDD nr.11468/08.05.2024, aduce la cunostinta publica ca se va desfasura activitatea de dezinsectie pe domeniul public al Municipiului Pascani (inclusiv suburbiile Mun. Pascani) –  ETAPA I,  in zilele de 31.05.2024 si 01.06.2024,  in intervalul orar 21,00 – 05,00.

Produsul folosit  este:

  1. SOLFAC  TRIO  EC 140 NF(substante active : CYPERMETRIN 5%, PRALLETHRIN  1%, PIPERONIL BUTOXID  8%).

Substanţa face parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor),  este avizata de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăseste în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Tratamentele  de dezinsecţie terestră se aplică pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.

Rugam cetatenii  sa evite deplasarile in intervalul orar sus mentionat  si sa tina ferestrele  inchise pentru a evita expunerea directa la substantele cu care se efectueaza actiunea de dezinsectie. Totodata, rugăm cetăţenii   să evite trecerea sau stationarea în zona de acţiune a utilajelor,  în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora si, deasemenea,  sa acorde o atentie sporita  supravegherii copiilor si animalelor de companie, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

In situatia in care, sunt cetateni la care apar  simptome de intoxicatie la nivelul cailor  aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, varsaturi, crampe  abdominale, ii rugam sa se adreseze  medicului de familie  sau Compartimentului  de Primiri urgente  din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani.

Persoanele care detin in proprietate/concesiune/inchiriere, lucii de apa populate cu peste, detinatori de stupi si populatii de albine, trebuie sa isi ia masuri de preventie pe perioada actiunii de dezinsectie, pentru a evita producerea unor evenimente de natura sa conduca la afectarea populatiei de pesti si a familiilor de albine. In caz contrar, societatea, in calitate de operator al serviciului public de DDD este absolvita de orice responsabilitate.

Director General

Ing. DUMITRU  CHIUARIU

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...