Astăzi, începând cu ora 14.00, la Căminul Cultural Mircești unde primăria își desfășoară activitatea administrativă dat fiind faptul că urmează să se construiască un nou sediu al primăriei, a avut loc ședința ordinară de Consiliu Local. Pe ordinea de zi au fost 17 proiecte de hotărâre.
Ads.
Important este faptul că Guvernul României a alocat o sumă importantă de bani pentru echilibrarea bugetului de venituri și cheltuieli a comunei Mircești spre final de an. Astfel că era necesar ca acest proiect să fie votat. Tot pe ordinea de zi au fost rectificări bugetare propuse de primarul Leon Bălteanu pentru acoperirea unor cheltuieli curente.
Problema a fost că după alegerea președintelui de ședință, în persoana fostului primar PNL Petre Antăluț, s-a ajuns la suspendarea ședinței.
În altă ordine de idei, Petre Antăluț a solicitat să fie introdus pe ordinea de zi votarea/alegerea unui viceprimar. Secretarul general al ședinței a precizat că Regulamentul de Organizare și Funcționare (R.O.F.) prevede niște reguli clare care nu pot fi încălcate. Florean Alois a arătat că propunerea de alegere a unui viceprimar trebuie să îndeplinească unele condiții și nu se poate face pe repede înainte. Este necesar întocmirea unor documentații și cel mai important îndeplinirea cadrului legal.
Secretarul general a mai arătat că este necesar cu cel puțin două zile înainte de ședință să fie propuneri iar persoana care dorește să ocupe această funcție trebuie să depună un proiect sau plan de management, așa cum s-a întâmplat și până acum. Trebuie să arate care este perspectiva ca și viitor viceprimar. Mai mult, proiectul trebuie să dețină cel puțin avizul Comisiei juridice din Consiliul Local Mircești. Or, spune secretarul general al primăriei, la Mircești nici măcar nu au fost constituite Comisiile de specialitate.
Petre Antăluț a spus că nu are decât ca secretarul și primarul să se supună deciziei luate de consilieri. În urma mai multor discuții în contradictoriu, Antăluț a supus spre vot suspendarea lucrărilor de ședință.
Propunerea acestuia a fost votată de consilierii PNL – 3, USR – 2 și AUR – 2 (consilieri opoziție FOTO), ignorând proiectele esențiale de pe ordinea de zi, proiecte ce vizează interesul comunității. Astfel, cel mai probabil, comuna Mircești va avea în continuare de suferit pe urma unei majorități din opoziție care nu vor vota proiecte în interesul comunității.
Urmăriți mai multe în ședința video mai jos: