Acasă » SPORT » Se pregătește demiterea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj. Patronul Varga, nervos: „Bate câmpii! Sunt foarte nemulțumit!”

Se pregătește demiterea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj. Patronul Varga, nervos: „Bate câmpii! Sunt foarte nemulțumit!”

Patronul de la CFR Cluj, Neluțu Varga, pare că a ajuns la limita răbdării cu Dan Petrescu, antrenorul acuzat de fani că prestează un joc mult prea bătrânesc și ineficient la echipa din Gruia. 

În campionat, CFR Cluj ocupă locul 7, cu 15 puncte după 8 etape. Lider în clasament este Farul Constanța, urmat de Rapid București, ambele cu 24 de puncte în 11 etape.

Dan Petrescu primește cel mai mare salariu dintre toți antrenorii din Liga 1, de 600.000 de euro pe an (50.000 de euro pe lună), plus o mulțime de bonusuri și clauze. Pentru că performanțele sunt modeste atât în competiția internă dar și în cupele europene, Varga ar fi gata să se despartă de Petrescu.

„Dragostea cu sila nu se poate face! Ne punem la masă și discutăm condițiile rezilierii. Nu voi fi rigid”, a declarat Varga, pentru PlaySport.

Clauza de reziliere a lui Petrescu este de 400.000 de euro, însă ar putea fi redusă la jumătate pentru a permite ruperea rapidă a colaborării.

„Bate câmpii! I-am făcut absolut toate poftele și singurul lucru care mă interesa erau rezultatele. Până acum, nici măcar salariul lui nu și l-a câștigat din performanțele acestui sezon. Dacă ne raportăm la bugetul clubului, e o discrepanță serioasă între ce a adus prin rezultate și ce cheltuim. Firește că sunt nu nemulțumit, ci foarte nemulțumit!

Cum să mă simt altfel când am băgat atâția bani în jucători și ajungem să pierdem în Conference League cu ciuca bătăilor? E ceva care nu mai funcționează. S-a instaurat un blocaj pe care nu mi-l explic acum”, a „tunat” patronul de la CFR.

Rezultatele slabe au umplut paharul pentru Neluțu Varga.

„Când am revenit a treia oară la echipă, în vara lui 2021, am fost rugat să se reducă bugetul. Am scăpat de jucătorii cu salarii mari, care nici nu jucau prea bine, nu făceau nimic pentru club, și am luat jucători liberi de contract, cu salarii la jumătate. Am redus bugetul, am câștigat campionatul, am ajuns în grupe. Dacă aici vine însă un arbitru și nu-mi dă gol și trei penalty-uri cu Sivasspor, ce pot să fac? Eu sunt de vină? Nu mi se pare corect! Toată lumea să strige ce vrea, dar rezultatele vorbesc pentru mine”, a mai transmis afaceristul.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

FOTO | Un puști din Iași a câștigat medalia de aur la Campionatele Naționale de șah pentru copii și juniori

Iașul are o nouă emblemă în sportul minții. Un puști de numai 8 anișori a ...