Acasă » ECONOMIC » Se schimbă banii! Moneda de 10 lei anunţată de BNR a fost lansată oficială. Cum arată

Se schimbă banii! Moneda de 10 lei anunţată de BNR a fost lansată oficială. Cum arată

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” au putere circulatorie pe teritoriul României.

Potrivit BNR, aversul monedei redă partea centrală a clădirii Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” din București, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”. Reversul monedei prezintă primul sediu al Muzeului Militar Național (Palatul Artelor din București), portretul Regelui Ferdinand I și inscripțiile „MUZEUL MILITAR NATIONAL”, „REGELE FERDINAND I” și „100 ANI”.

BNR anunţă un tiraj de maximum 5.000 de exemplare

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Mai multe pe RomâniaTV.net

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Mașinile second-hand se vor scumpi și în 2024. Care sunt cele mai căutate autovehicule

Prețurile de vânzare ale mașinilor second-hand vor continua să crească, anul acesta, în România, însă ...