Acasă » REGIONAL » Moldova » Se vor desfăşura alegerile parlamentare din decembrie, în contextul pandemiei? Klaus Iohannis: “Esenţa stă în alegeri”

Se vor desfăşura alegerile parlamentare din decembrie, în contextul pandemiei? Klaus Iohannis: “Esenţa stă în alegeri”

Klaus Iohannis a explicat, în cadrul conferinţei de presă susţinute marţi seara la Palatul Cotroceni, ce se va întâmpla cu alegerile parlamentare din luna decembrie, luând în considerare creşterea dramatică a cazurilor de coronavirus.

Întrebat dacă îşi asumă alegerile din decembrie, Klaus Iohannis a afirmat că “esența stă în alegeri”. “Este obligatorie realizarea unor alegeri libere în decembrie, pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline”.

De fiecare dată ați fost mulțumit de gestionarea pandemiei de către guvern. Cine este responsabil de creșterea cazurilor? Vă asumați alegeri parlamentare în decembrie?

“Din păcate, această evoluție a pandemiei este de observat nu doar la noi, ci în întreaga Europă. Ar fi o scuză foarte ieftină să găsim un politician vinovat. Guvernul, eu, alte autorități, ne-am străduit să facem tot ce este posibil pentru a preveni extinderea pandemiei la noi în țară. Rezultatele sunt cele pe care le vedem. Nu am ajuns încă într-o situație critică în ce privește locurile de la ATI, în continuare se extind aceste facilități. Este clar că în acest moment trebuie să luăm măsuri mai hotărâte. Pe de altă parte, trebuie să vedem în ce societate vrem să trăim: într-una panicardă, care se ascunde, sau într-una care vrea democrație. Esența stă în alegeri. Este obligatorie realizarea unor alegeri libere în decembrie, pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline”, a declarat Iohannis.
Sursa: Romaniatv.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Tânăr din Ciohorăni reținut de polițiștii pășcăneni pentru conducerea unei mașini deși nu avea permis

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au ...