Ce au declarat organizatorii turneului

„Noi eram optimişti ieri (sâmbătă). Am informat staff-ul Simonei Halep în legătură cu faptul că jucătorii şi jucătoarele profesioniste nu s-ar supune acestei carantine. Dar staff-ul lui Halep ne-a comunicat decizia sa. Aceasta strică toate eforturile noastre. Noi suntem trişti şi profund decepţionaţi”, a mai spus Oliviero Palma.

Oliviero Palma anunţase sâmbătă pe contul său de Twitter că ”Halep va participa la cea de-a 31-a ediţie a Openului feminin de tenis de la Palermo”.

Turneul WTA de la Palermo dă startul reluării circuitului profesionist feminin de tenis

Turneul WTA de la Palermo este programat să înceapă pe 3 august şi va consemna reluarea circuitului profesionist feminin de tenis, au precizat vineri organizatorii.
Aceștia au cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România şi care ar putea-o împiedica pe Simona Halep, numărul doi mondial, să participe la competiţie.

Siguranţa şi sănătatea sportivilor, garantată de organizatori

”Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu”, a precizat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

Directorul turneului s-a declarat convins că ”protocoalele sanitare adoptate de WTA sunt destul de stricte pentru a garanta siguranţa şi sănătatea sportivilor. Dar şi a tuturor persoanelor implicate în eveniment”.

Circuitele profesioniste de tenis au fost întrerupte în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit agerpres.ro.