Acasă » REGIONAL » Iasi » Sistemul cardurilor de sănătate e în comă. A primit nota 0,33 din partea medicilor
thomplast

Sistemul cardurilor de sănătate e în comă. A primit nota 0,33 din partea medicilor

Casa de Sănătate arată că se pot elibera reţete offline, validarea acestora urmând a se face când îşi va reveni sistemul

După mai multe zile în care medicii de familie din întreaga ţară s-au plâns că sistemul informatic este nefuncţional şi că nu pot valida servicii medicale sau emite reţete, reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au transmis un comunicat de presă. Aceştia au explicat că funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este afectată de probleme tehnice, din această cauză serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale acordându-se sau eliberându-se în regim offline până la remedierea problemelor existente. „Serviciile de îngrijiri la domiciliu/paliative la domiciliu acordate offline în perioada 24 iunie şi până la remedierea PIAS, vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activităţii lunii iunie/iulie 2019, după caz. Raportarea lunară a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate/eliberate în luna iunie 2019, se va efectua în cursul lunii iulie 2019, după remedierea PIAS“, se precizează în comunicatul emis de CNAS.
Medicii de familie sunt nemulţumiţi de faptul că, de la începutul acestei săptămâni, sistemul a funcţionat fie foarte greu, fie deloc, aceştia fiind nevoiţi să stea şi după program sau să reprogrameze pacienţii. „Am 122 de servicii nevalidate de luni până astăzi! Voi sta la noapte!“, a precizat pe o reţea de socializare un medic de familie, un altul spunând că a reuşit să dea câteva reţete offline, însă cu mare greutate. „În acest sens, pentru perioada/ perioadele în care au fost constate întreruperi în funcţionarea PIAS, preşedintele CNAS va emite Ordin, confom prevederilor legale, care se publică pe pagina de web a CNAS“, au mai precizat reprezentanţii CNAS. Luna trecută, medicii au început o monitorizare internă a sistemului prin care au acordat zilnic note sistemului, de la 0 la 10, media în acea lună fiind 0,33.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pășcănenii pot depune cereri pentru ajutor financiar în vederea achiziționării unei centrale termice

Veste bună pentru cei care nu au reușit să-și achiziționeze o centrală termică. Primăria Pașcani ...