Acasă » REGIONAL » Iasi » Societatile comerciale din Iasi, luate la verificat de politisti

Societatile comerciale din Iasi, luate la verificat de politisti

La data de 18 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Iași au acţionat pentru identificarea societăţilor comerciale care nu sunt asigurate cu pază şi au controlat paza proprie neînarmată de la unităţile care îşi desfăşoară activitatea pe raza secţiei. Au fost controlate 11 unităţi economice, 12 agenți de pază, verificate 2 echipaje de intervenție și efectuate 2 instruiri cu agenții de pază aflați în serviciu, fiind sancționați 4 agenți de pază și 3 administratori de societăți comerciale. De asemenea, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 333/2003. Spre exemplu, o femeie de 40 de ani, administrator al unei săli de jocuri electronice, din municipiul Iași, a fost sancţionată cu amendă în cuatum de 2.000 de lei, întrucât nu a remediat deficienţele constatate de poliţie pe linia pazei, constând în faptul că nu a achiziţionat un seif agrementat ethnic, pentru depozitarea valorilor monetare.

 De asemenea, un bărbat, de 60 ani, din municipiul Iaşi, agent de pază, a fost sancționat contravențional, întrucât a fost găsit executând serviciul de pază, fără ţinuta completă cu care a fost echipat de conducerea unităţii şi fără mijloace de autoapărare.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primarul din Tg. Frumos, dat pe mâna procurorilor. ANI l-a prins cu fals în declarații. Vatamanu: Probabil vor să vadă dacă am achitat impozitele și taxele aferente

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și ...