Acasă » REGIONAL » Pascani » Stagii de practică în Portugalia și Germania pentru elevii de la Colegiul „Unirea”
pmp

Stagii de practică în Portugalia și Germania pentru elevii de la Colegiul „Unirea”

C.P. Vineri, 9 iunie 2017, s-au aprobat candidaturile Erasmus+KA1 pentru mobilități de formare profesională. Colegiul „Unirea” a candidat și a primit aprobare pentru proiectul ”Modalități europene de formare a elevilor de la profilul servicii prin stagii de practică” ce se va desfășura în cadrul programului Erasmus+, acțiunea cheie 1 (KA1) privind mobilitatea în domeniul formării profesionale (VET), durata fiind de 13 luni (1 septembrie 2017-30 septembrie 2018).

Scopul proiectului este acela ca elevii de la profilul servicii să deprindă și să dezvolte competențe și abilități care să le îmbunătățească nivelul de calificare și să le faciliteze ulterior inserția pe piața muncii interne și europene. În acest sens, 30 de elevi ai colegiului vor participa la două stagii de practică.
Primul stagiu se va desfășura în Portugalia în luna noiembrie, 2017. În cadrul acestei mobilități vor participa 15 elevi de clasa a XI-a, alături de doi profesori însoțitori iar competențele vizate vor avea în vedere modul de organizare și funcționare a unei unități economice. Furnizorul programului de practică va oferi pe durata celor zece zile de stagiu, posibilitatea ca elevii să se familiarizeze cu modul de funcționare a unor unități din domenii variate: turism, educație, industrie.
Al doilea stagiu va avea loc în luna mai, 2018, în Germania, partener de proiect din Leipzig. La acest flux vor participa 15 elevi de clasaa X-a, însoțiți, la fel, de două cadre didactice. Activitățile din timpul celor 10 zile de practică se vor desfășura în unități comerciale și vor urmări stabilirea calității produselor și protecția consumatorului și a mediului.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...