Acasă » EVENIMENT » Substanțe toxice descoperite în roșiile vândute în piețe: „Nu ne-ar mira ca roșiile vândute acum ca fiind românești să fie turcești”
pmp

Substanțe toxice descoperite în roșiile vândute în piețe: „Nu ne-ar mira ca roșiile vândute acum ca fiind românești să fie turcești”

Descoperire șocantă în supermarketurile și piețele din România! În roșiile vândute atât într-un supermarket din Capitală, cât și în cele dintr-o piață din Craiova au fost descoperite substanțe periculoase.

Roșii cu substanțe toxice vândute în piețele din România

Nu mai puțin de 19 substanțe toxice au fost identificate în roșiile turcești testate, în timp ce 13 substanțe la fel de îngrijorătoare au fost găsite în roșiile italiene, achiziționate dintr-o piață din Craiova, potrivit adevarul.ro. „Sunt 19 substanțe în roșiile din Turcia, iar la cele italienești, 13. Fiind practic aceleași substanțe, cam aceleași tratamente în ambele cazuri, laboratorul a tras concluzia că roșiile pline de pesticide din Italia ar fi de fapt din Turcia. De ce oare? Probabil pentru că s-a vorbit despre roșiile italienești că ar fi mai curate, sunt din spațiul intracomunitar, sunt mai controlate față de cele care vin din spațiul extracomunitar. Și atunci, ca metodă de marketing, cele turcești se vând ca fiind din Italia.”, a explicat conform sursei citate, realizatoarea „Agrojurnal”, Andreea Stroe.

ANSVSA se plânge că nu dispune de suficient personal pentru a testa milioanele de produse de import care ajung pe piața românească. ANSVSA se bazează pe laboratorul din Bulgaria, unde sunt efectuate testele pentru produsele trimise în spațiul intracomunitar, provenind din afara granițelor Uniunii Europene.

Specialiștii avertizează că roșiile românești, ar putea fi, în ciuda etichetelor, importate din Turcia.

„Nu ne-ar mira ca și roșiile vândute acum cu prețuri mari, ca fiind românești, să fie turcești. Să le iei cu 5 lei kilogramul de la sursă și să le vinzi cu 50 de lei kilogramul. Este un profit extraordinar. Roșiile testate au fost cumpărate din piață și din supermarket, din colțuri diferite ale țării. Aceleași substanțe, aceleași tratamente”, a mai spus realizatoarea Andreea Stroe.

Sursa: B1tv.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

TikTok se pregătește să lanseze o nouă platformă. Va concura în mod direct cu Instagram 

TikTok se pregătește să-și extindă orizonturile prin lansarea unei noi aplicații dedicată fotografiilor, numită TikTok ...