Acasă » REGIONAL » Iasi » Surse din USR Iași: Cosette Chichirău nu mai candidează la conducerea USR PLUS Iași pentru că ”vrea să evite un eșec usturător”

Surse din USR Iași: Cosette Chichirău nu mai candidează la conducerea USR PLUS Iași pentru că ”vrea să evite un eșec usturător”

Deputata Cosette Chichirău a anunțat că nu mai vrea să candideze pentru conducerea organizației USR PLUS Iași, invocând faptul că vrea să se concentreze pe activitatea sa la nivel central. În realitate, însă, Chichirău ar fi luat această decizie pentru că nu ar mai avea sprijinul pentru a-și asigura reconfirmarea la conducerea organizației județene. Acest lucru este confirmat și de o sursă din USR Iași, care susține că Chichirău nu mai candidează pentru că vrea să evite un eșec usturător.

”Cosette Chichirău nu e omul care să lase puterea din mână de bunăvoie. Puterea ei acum este șefia filialei județene a USR Iași. Faptul că nu mai candidează pentru un nou mandat este fiindcă a estimat că nu-l poate obține și nu fiindcă nu și-ar dori să fie în continuare președintă. Renunță la confruntare fiindcă vrea să evite un eșec usturător. Declară că vrea să candideze la Biroul Național și de aceea renunță la președinția filialei județene. O poveste. Ea nu a reușit să intre în BN nici când era USR singur, fără PLUS – acum șansele sunt și mai mici. George Țăranu din filiala Iași a luat atunci mai multe voturi decât ea. Așadar, nu are cum să fie acesta motivul renunțării”, precizează sursa citată.

Potrivit acesteia, Cosette Chichirău ar avea șanse foarte mici să câștige șefia organizației USR PLUS Iași pentru că nu ar putea obține toate voturile de la USR și încă ceva de la PLUS astfel încât să-și asigure victoria.”Pentru a înțelege gestul ei de astăzi trebuie să cunoaștem contextul. USR și PLUS având un număr aproape egal de membri la Iași, votul pentru delegații la conferința județeană este împărțit aproape egal. Chichirău ar trebui să ia toate voturile de la USR și încă ceva de la PLUS pentru a câștiga. Or, problema mare este că ea nu poate lua voturilor celor de la USR. Pe de o parte există o opoziție internă în USR Iași care, chiar dacă nu e foarte numeroasă, e decisivă în înclinarea balanței. Pe de altă parte, voturile filialelor din rural sunt controlate de subprefectul Ștefan Tănase, iar relațiile ei cu acesta sunt extrem de tensionate, o să vedem de ce. Fără o parte din voturille useriste din urban și fără majoritatea celor din rural, șansele lui Chichirău să iasă președintă tind spre zero. În aceste condiții, mai bine se laudă că va face lobby la București și că renunță singură, lăsând să se înțeleagă că lasă un om de încredere, pe Ștefan Tănase, ceea ce e departe de adevăr. Ar fi vrut să se prevaleze de modelul de la centru, că Cioloș și Barna lasă alți candidați la conducerea partidului, numai că Barna vrea cu orice preț să candideze”, mai precizează sursa citată.

Citește mai multe pe B1.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO: Tir încărcat cu fier vechi, răsturnat la Vatra Dornei. Momentul a fost filmat

Un TIR încărcat cu fier vechi s-a răsturnat luni seară în localitatea Vatra Dornei. Accidentul a ...