STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » CULTURAL » „Testamentul lui Abraham” sau schimbarea de paradigmă pe piaţa românească de carte
pmp

„Testamentul lui Abraham” sau schimbarea de paradigmă pe piaţa românească de carte

După ce, cu două săptămâni în urmă, MEDIAFAX semnala faptul că al doilea roman al lui Igor Bergler, „Testamentul lui Abraham”, stabilea un record de precomenzi – 5.000 de exemplare în două săptămâni, la finalul acţiunii cartea şi-a bătut propriul record, cu peste 13.000 de exemplare precomandate. Recordul anterior la precomenzi a fost înregistrat de acelaşi autor, în anul 2015, pentru primul său roman – „Biblia pierdută” cu puţin peste 10.000 de exemplare precomandate.

Pentru piaţa românească de carte, practica precomenzii este una nouă – ea presupune şi o susţinută şi coerentă campanie de marketing şi oferă şi o seamă de avantaje cititorilor. De pildă, toate exemplarele cumpărate prin precomandă sunt semnate de autor.

Este foarte posibil ca cele două romane semnate de autorul român Igor Bergler să construiască o nouă paradigmă pe piaţa românească de carte. De asemenea, este foarte posibil ca „Testamentul lui Abraham” (editura Litera, 2017) să depăşească cifrele totale de vânzări ale romanului apărut în 2015, „Biblia pierdută” (peste 100.000 de exemplare). Începând cu data de 1 octombrie, „Testamentul lui Abraham” va fi disponibil în librăriile din toată ţara, la punctele de difuzare a presei din supermarketuri şi de pe site-urile care se ocupă cu difuzarea de carte.

În cele peste 700 de pagini ale „Testamentul lui Abraham” se înlănţuie, într-un montaj neaşteptat, un scandal cu prostituate la summitul Americilor de la Cartagena, un atentat la viaţa preşedintelui Statelor Unite, o bibliotecă dispărută de 2.000 de ani, o organizaţie secretă, încă una, o lungă istorie cu papi mincinoşi, criminali de război, un oraş legendar, agenţi cu identităţi multiple, o bestie numită „El Diablo”, un asasin plătit care îl ştie pe dinafară pe Borges, zece manuscrise dispărute ce reapar brusc, codurile complicate ascunse în ele, un uriaş şi un pitic, un festin roman, un basilisc şi un şarpe cu pene, o femeie fatală, un poliţist care nu poate uita niciodată nimic, un psihiatru care crede că 240 de călugări franciscani îi locuiesc creierul, un om cu părul portocaliu, o poveste cu sclavi, un trecut care devine pentru câteva clipe prezent, doar pentru a dispărea din nou pentru totdeauna, Cervantes şi Eco şi Borges şi toate cărţile.

Detalii despre carte, recenzii şi interviuri cu autorul sunt disponibile la adresa: https://www.facebook.com/testamentulluiabraham/

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pășcănenii vor spectacole de calitate. Sală plină la comedia „Hoți de onoare”

Ziua Mondială a Teatrului, marcată în fiecare an pe data de 27 martie, a fost ...