Acasă » REGIONAL » Moldova » Todirești: noi investiții în drumuri și alte obiective de interes local
nomad

Todirești: noi investiții în drumuri și alte obiective de interes local

Procesul de modernizare al comunei Todirești continuă. De această dată este luat în considerare un drum de 4,5 km în satul Băiceni. Potrivit conducerii Primăriei, este vorba despre un proiect derulat cu fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

 „După un an de zile de muncă pe partea de documentații, solicitări acte și alte modificări cerute, iată că am reușit să prindem finanțare pentru un alt drum de interes local. Mă refer la reabilitarea  unei lungimi de 4,5 km de drum în satul Băiceni cu tot cu podeț. Valoarea investiției este mare. Suma necesară este de 9 200 000 lei, adică peste 90 de miliarde de lei vechi cu tot cu TVA. Datorită anvergurii proiectului a fost necesar aviz din partea Comisiei ministeriale. Ieri am primit ok-ul pe documentație din partea celor de la Guvernul României și urmează a fi realizată licitația pentru implementarea lui, licitație de care tot cei de la CNI se ocupă”, a declarat pentru Jurnalul Regional, primarul comunei Todirești, Ovidiu Droancă.

Potrivit proiectului, o lungime de 1,2 km de drum va fi modernizat prin asfaltare în satul Băiceni plus podeț, restul spre satul Todirești – străzile adiacente dinspre Podiș spre poliție.

Licitație pentru extinderea iluminatului public

Primarul Droancă a mai precizat că în această perioadă urmează a fi cunoscută firma care va executa lucrări pentru extinderea iluminatului public în comună.

„Este vorba despre o licitație directă în urma căruia vom reuși să extindem sistemul de iluminat public în comuna noastră. În maxim o săptămână de zile, dacă nu vor fi probleme, vom afla firma câștigătoare și vom demara lucrările”, a mai spus primarul comunei Todirești.

Alte proiecte în plină desfășurare

În zilele următoare, primăria comunei Todirești va semna un Proces Verbal de recepție a lucrărilor pe o lungime de 5,3 km de drum modernizat. Singurele lucruri ce mai necesită a fi făcute sunt cele cu privire la acostamente, marcajele rutiere – semnele de circulație.

„Sunt lucruri pentru care vă spun sincer că m-am zbătut să le realizeaz. Sunt promisiuni în care poate alții nu au crezut dar iată ca faptele vorbesc. Nu ne oprim aici! Avem în desfășurare proiecte ce vor fi finalizate conform contractelor cum ar fi: școala din Stroiești care se află în prag de finalizare proiect; școala Todirești – reabilitare și dotare în proporție de 50%; ne aflăm în linie dreaptă cu căminul cultural din Todirești și pot spune că tot ce am dorit să realizez ca primar, fiind și primul mandat, am cam reușit. Bineînțeles că mai sunt proiecte ce le am în vedere dar care nu țin de mine ci de sistemul național democratic. Cu toate acestea sunt convins că Todireștiul va cunoaște o dezvoltare amplă în perioada următoare. Am proiecte pentru care atât eu cât și colaboratorii din Primărie muncim pentru ele și am încredere că vor fi realizate. Urmează să dispunem de o sală de sport modernă cu 102 locuri și altele”, a conchis primarul comunei Todirești, Ovidiu Droancă.

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Trafic îngreunat pe strada Moldovei din Pașcani, din cauza lucrărilor de asfaltare

Conducerea Primăriei Pașcani atenționează șoferii și participanți la trafic. Din cauza unor lucrări de asfaltare ...