Acasă » REGIONAL » Iasi » Trei localități din apropierea municipiului primesc bani din FDI. Comuna Tătăruși a primit 17 milioane de lei
nomad

Trei localități din apropierea municipiului primesc bani din FDI. Comuna Tătăruși a primit 17 milioane de lei

Sume importante de bani urmează a fi distribuite pentru proiecte de dezvoltare pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI). Pe lista cu localitățile din județul Iași apare comuna Tătăruși căruia i s-a alocat o sumă de 17 milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru modernizarea unor drumuri de interes local. La același capitol municipiul Pașcani primește o sumă mai mică, fiind vorba despre 8,5 milioane de lei iar Târgu Frumos 4,9 milioane de lei. Proiectele vor începe să fie implementate în octombrie, când vor fi alocate și primele tranșe de bani. Județul Iași a primit peste 200 milioane de lei prin FDI pentru 11 proiecte.

De precizat că finanțarea proiectelor de dezvoltare se asigură sub formă de granturi, acordate din Fond, iar sursa de finanțare a Fondului o reprezintă împrumuturile în lei, acordate din disponibilitățile contului curent general al Trezoreriei Statului. Valoarea totală a împrumuturilor acordate Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză pe un interval de 20 ani este de 10 miliarde de euro. Finanțarea va fi acordată pentru mici proiecte în domenii precum sănătatea, mica infrastructură, educația și cercetarea.

 

 

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primele demersuri pentru asfaltarea a două drumuri printre care cel dintre Ruginoasa și Heleșteni

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor vor semna astăzi contractul cu firma ...