Acasă » POLITIC » Tudorel Toader caută înlocuitor pentru procurorul general Augustin Lazăr

Tudorel Toader caută înlocuitor pentru procurorul general Augustin Lazăr

Ministrul Justiției Tudorel Toader a lansat procedura de selecție a viitorului procuror general, în condițiile în care mandatul lui Augustin Lazăr, pe care nu a reușit să-l revoce în ciuda tuturor eforturilor sale, se apropie de final.
Tudorel Toader a publicat pe site-ul ministerului un Anunț privind selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Candidații pot depune cereri de înscriere, până la data de 28 martie 2019, iar candidații participanţi la selecţie vor susține, în perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justiției, urmând ca persoana declarată câștigătoare să fie anunțată pe 5 aprilie.
 
Mandatul actualului procuror general, Augustin Lazăr, expiră în data de 28 martie.
 
Procurorul general este și în plină procedura de revocare. În ciuda avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii și a recomandărilor din raportul MCV, ministrul Justiției a făcut şi ultimul pas in procedura de revocare demarată în octombrie anul trecut și a cerut președintelui să îl demită.

 
Sursa www.realitatea.net

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Lovitură pentru guvern. UDMR vrea demiterea lui Toader și abrogarea OUG 7

Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, crede că ordonanța 7, care modifică legile justiției, trebuie abrogată, ...