Acasă » REGIONAL » Iasi » Ultima misiune – spre moarte. Polițistul care a decedat în accident consumase alcool
nomad

Ultima misiune – spre moarte. Polițistul care a decedat în accident consumase alcool

La o zi după aflarea tragediei în urma căreia colegul lor Cristian Orzu, un profesionist al Canisei IPJ, a murit în misiune, colegii acestuia aveau să afle o informaţie la fel de bulversantă. Analizele de laborator finalizate ieri arată că poliţistul mort avea alcoolemie în momentul producerii tragediei. El fusese solicitat vineri noaptea la căutările unui copil dat dispărut la Ţibana. Era în maşină cu câinele de urmă când a încercat o depăşire riscantă şi s-a tamponat frontal cu un Mercedes, înaintea rondului de lângă Uricani, pe Centură.

Doliu şi şoc în rândul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi, după moartea unui coleg de-al lor aflat în misiune, vineri seara, lângă Uricani. Cristian Orzu, în vârstă de 50 de ani, şi-a pierdut viaţa după ce a încercat o depăşire riscantă şi s-a ciocnit frontal cu un autoturism care circula în sensul opus, un Mercedes dubiţă. Poliţistul a murit 30 de minute mai târziu, după încercări de resuscitare a acestuia de către medicii de la SMURD. Culmea, a doua zi, medicii care au prelavat probe de sânge de la poliţist au descoperit că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cum a avut loc tragedia

Accidentul a avut loc în jurul orei 21.30, atunci când poliţistul Cristian Orzu se îndrepta către localitatea Ţibana, unde trebuia să ajute la căutarea unui copil de 13 ani, dat dispărut de către bunica sa. Orzu lucra la Unitatea Canisă din cadrul IPJ Iaşi şi era apreciat ca un foarte bun profesionist în ceea ce priveşte dresajul câinilor de urmă. În timp ce se grăbea spre Ţibana, la volanul unui autoturism MAI marca Volkswagen Vento, cu câinele dresat, în apropiere de sensul giratoriu aflat pe şoseaua de centură, la intrarea în Uricani, poliţistul a încercat o depăşire, însă s-a izbit frontal de un Mercedes. Poliţistul s-a rănit grav.

„Era rănit la cap şi la piept. L-au băgat direct în SMURD după ce l-au scos din maşină. Celălalt şofer, din Mercedes, era mai bine“, ne-au spus doi tineri care se aflau la faţa locului.

Câinele aflat într-o cuşcă în spatele maşinii a scăpat teafăr şi a fugit pe câmpul din apropiere, probabil speriat, însă nu s-a îndepărtat de locul tragediei. El a fost găsit de poliţişti, până la urmă.

Alcoolemii diferite

În timp ce poliţistul era resuscitat, colegii îl sunau pe telefonul mobil pentru a-i spune că persoana dispărută de la Ţibana a fost găsită şi că nu mai este necesară deplasarea până în această localitate. Poliţiştii au fost şocaţi să afle despre accidental colegului lor.

A doua zi, jurnaliştii au aflat mai multe informaţii despre poliţist. Acesta împlinise vârsta de 50 de ani în urmă cu o săptămână, are doi copii, iar soţia îi era plecată în străinătate, în Germania. De asemenea, fratele bărbatului, tot poliţist, a murit în urmă cu câţiva ani, în urma unei boli cardiace.

De asemenea, în urma analizelor de sânge prelevate de medicii de la spitalul unde acesta fusese transportat, a reieşit că poliţistul consmase alcool înainte de a se urca la volan. Valoarea de alcool stabilită de către medicii spitalului a fost mai mare decât cea a medicilor legişti de la Institutul de Medicină Legală care au înaintat raportul preliminar Poliţiei Rutiere Iaşi, în ziua de duminică. Niciuna dintre acestea nu a fost însă comunicată oficial. Mai multe pe Ziarul de Iasi.

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pășcăneancă găsită decedată la domiciliu de pompierii pășcăneni

O femeie din Pașcani a fost găsită decedată la propriul domiciliu. Vecinii au sesizat autoritățile ...