STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » EVENIMENT » ULTIMĂ ORĂ | Negocieri eșuate la Guvern. Greva profesorilor continuă
pmp

ULTIMĂ ORĂ | Negocieri eșuate la Guvern. Greva profesorilor continuă

Sindicaliștii din învățământ au anunțat, marți, la finalul discuției de la Palatul Victoria cu reprezentanții Guvernului, că nu s-a ajuns la un acord cu privire la încetarea grevei generale a profesorilor.

„Azi nu avem nimic concret. Poate mâine vin cu o surpriză (cei din Guvern, n.red.). La sediul FSLI va fi mâine o ședință a liderilor celor trei confederații și am invitat pe Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, pe ministrul Finanțelor și pe ministrul Muncii”, au anunțat sindicaliștii.

„Greva continuă și așteptăm surpriza”, au adăugat aceștia.

Greva generală din învăţământ a fost declanşată luni, când peste 150.000 de cadre didactice şi circa 70.000 personal didactic auxiliar şi nedidactic au recurs la această formă de protest.

Sindicatele solicită majorarea salariilor, însă reprezentanţii Guvernului au propus momentan doar stimulente financiare pentru debutanţi şi cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ aflate în zone defavorizate.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că o parte dintre măsurile solicitate de angajații din învățământ nu pot fi puse în practică în acest moment fără riscul ieşirii din ţinta de deficit bugetar și le-a trimis sindicatelor că problema nu se rezolvă blocând anul școlar.

Sursa: Știripesurse.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Lista substanțelor care afectează șoferii va fi actualizată. Anunțul ministrului Sănătății 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi, după ședința de Guvern, că lista cu substanţele ...