Acasă » IT / Stiinta » Un braț robotic al Stației Spațiale Internaționale a fost avariat de coliziunea cu gunoi spațial

Un braț robotic al Stației Spațiale Internaționale a fost avariat de coliziunea cu gunoi spațial

Un braț robotic al Stației Spațiale Internaționale a fost avariat de deșeuri spațiale, dar a rămas funcțional, avaria fiind detectată în cadrul unei inspecții de rutină efectuate de Agenția Spațială Canadiană și NASA, relatează CNN.

Avaria la Canadarm2” a fost detectată de NASA și Agenția Spațială Canadiană, în 12 mai, după o inspecție de rutină – brațul robotic a fost „ciuruit” în două zone. „În ciuda impactului, rezultatul analizelor noastre indică faptul că performanțele brațului robotic nu sunt afectate”, spun astronauții. Nu este cunoscut care este obiectul spațial care a avariat dispozitivul, iar Stația Spațilă Internațională se confruntă  constant cu riscuri de impact de la obiecte mult prea mici pentru a fi detectate, în timp ce orbitează planeta. Aceste mici obiecte ar pute fi părț de rocă, micrometeoriți, particule de praf sau chiar fragmente de vopsea care se dezlipesc de pe alți sateliți.

În jur de 23.000 de obiecte de dimensiunea unei mingii de baseball sau mai mari sunt monitorizate de agențiile spațiale pentru a se asigura că nu intră în coliziune cu sateliții sau cu ISS.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO: Tir încărcat cu fier vechi, răsturnat la Vatra Dornei. Momentul a fost filmat

Un TIR încărcat cu fier vechi s-a răsturnat luni seară în localitatea Vatra Dornei. Accidentul a ...