Acasă » REGIONAL » Moldova » Un consilier local vrea să planteze 3000 de puieți de salcâm în suburbia Boșteni, ca primă etapă

Un consilier local vrea să planteze 3000 de puieți de salcâm în suburbia Boșteni, ca primă etapă

Sorin Olariu

O nouă inițiativă de lăudat din partea unui consilier local. Dacă alți aleși nu fac decât să critice și să se împotrivească unor proiecte publice, consilierul local PMP Pașcani, Sorin Olariu, a ales să se implice în problemele urbane și nu este la prima inițiativă.
Sorin Olariu a făcut o adresă către Primăria Pașcani în care a solicitat să aprobe plantarea unui număr de 3000 de puieți de salcâm pe domeniul public de pe raza suburbiei Boșteni. Acolo, paralel cu strada Libertății, este un pârâu cu maluri înalte și cu risc de alunecări de teren. Plantarea salcâmilor ar consolida malul și pe lângă acest aspect înfrumusețează zona iar gradul de poluare ar fi mai mic.
„Dorim să plantăm un număr de 3000 de puieți de salcâm pe domeniul public din suburbia Boșteni. Lângă strada libertății există un pârâu cu maluri înalte iar riscul de a se produce unele alunecări de teren este mare. Este o problemă mai ales că oamenii au grădini în apropiere sau terenuri pe care le cultivă. Am mai multe zone vizate însă facem activitatea în etape. Cum vremea ne va permite, alături de voluntari de la Centrul de recoltare a sângelui, de la cluburi sportive și cetățeni simpli care vor să se implice în această acțiune, vom trece la plantarea lor. Există și foarte multă mizerie în zonă și vom încerca ca odată cu activitatea de plantare să facem și o igienizare”, ne-a declarat consilierul local PMP, Sorin Olariu.
Vizate sunt și suburbiile celelalte cu astfel de probleme. „Primăria nu reușește să facă ceva în oraș dar să mai ajungă și în suburbii. Știu că mai sunt probleme dar vom încerca să facem, după cum am mai spus, pe etape. Nimeni nu face nimic. Mulți distrug și prea puțini mai sunt care încearcă să refacă ceva. Beneficiile sunt multe. Aer mai curat, consolidare teren, se schimbă peisajul într-o zonă verde, îmbunătățirea faunei, etc.”, a mai spus pentru Jurnalul Regional Sorin Olariu. Potrivit acestuia puieții vor fi achiziționați din banii proprii.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primarul comunei Tătăruși a obținut un procent ZDROBITOR la Alegerile locale

Și de această dată localnicii comunei Tătăruși și-au arătat susținerea față de social democratul Costel ...