Acasă » REGIONAL » Moldova » Un nou circ politic izbucnit în Consiliul Local Pașcani pe problemele publice
thomplast

Un nou circ politic izbucnit în Consiliul Local Pașcani pe problemele publice

Discuții politice, certuri și jigniri în loc de soluții concrete la problemele publice curente ce nu mai necesită amânare. Cam la atât se rezumă activitatea unor consilieri locali pășcăneni. Astăzi, începând cu ora 10.00, a avut loc ședința ordinară de Consiliu Local Municipal.

La dezbaterea unor proiecte importante ce viza cetățeanul de rând, cum ar fi taxa de salubrizare ce urmează a fi stabilită – proiect ce a fost amânat pentru o nouă ședință, stabilirea prețului de facturare al agentului termic către populație sau încheierea unui contract de garanție între furnizorul de gaz și RAGCL pentru a nu se închide căldura, ambele proiecte votate în cele din urmă de Consiliu Local, au stârnit controverse.

Consilierul local PNL, Marius Pintilie a luat cuvântul la discutarea proiectelor. În loc de soluții, Pintilie a acuzat actuala conducere a municipalității că nu-și face treaba. Mai mult, liderul liberal din Pașcani este de părere că pesediștii sunt de vină pentru orice problemă la ora actuală.

De cealaltă parte, primarul Dumitru Pantazi – cel vizat direct de Pintilie, i-a replicat faptul că problema de la RAGCL datează de ani de zile și nu de când se află la conducere. Edilul șef i-a mai precizat că opoziția nu face decât să critice în loc să vină cu soluții concrete. Primarul i-a adus aminte că funcția de consilier local nu este doar pentru a putea critica ci pentru a pune umărul la problemele municipalității.

Și consilierul local PMP Pașcani, Sorin Olariu, l-a criticat pe șeful PNL Pașcani. Acesta i-a amintit faptul că a fost convocat anul trecut la ședințe pentru identificarea unor soluții la problemele regiei dar nu a făcut decât să creeze certuri și contradicții la fel ca în ședințele de Consiliu Local.

Cert este că Marius Pintilie nu dorește să se rezolve toate aceste probleme pentru a crește în sondaje și pentru a câștiga cât mai multă simpatie în rândul electoratului. Asta mai ales că se apropie alegerile electorale.

 

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Costel Iosub Tatarusi - Jurnalul Regional

DOC | „Primăria mobilă” la Tătăruși. Funcționarii publici vin în sprijinul cetățenilor pentru colectarea taxelor și impozitelor. Bonificație de 10% pentru contribuabili

Conducerea Primăriei comunei Tătăruși a inițiat o procedură care vine în sprijinul cetățenilor ce doresc ...