Acasă » REGIONAL » Iasi » Un poliţist a reclamat că a primit 200 de euro de la un candidat la permisul de şofer

Un poliţist a reclamat că a primit 200 de euro de la un candidat la permisul de şofer

Un poliţist examinator din Iaşi a fost pus la încercare de către un candidat la permisul de conducere. Săptămâna trecută, mai exact pe data de 9 august, poliţistul Ciprian Ciobanu, din cadrul Direcţiei pentru Înmatriculări şi Permise Iaşi a avut surpriza să constate faptul că unul dintre candidaţii care urma să desfăşoare proba practică de condus prin municipiul Iaşi, are gânduri „necurate“.

În timp ce se uita în dosarul acestuia pentru a verifica hârtiile, agentul Ciprian Ciobanu a constatat faptul că printre hârtii se afla şi suma de 200 de euro. Acesta a sunat poliţiştii de la Direcţia Anticorupţie.

„În fapt, la data de 9 august, un agent şef principal din cadrul Serviciului Public comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Iaşi a sesizat telefonic lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Iaşi cu privire la faptul că, fiind desemnat în cursul zilei să participe la examinarea candidaţilor programaţi în vederea susţinerii probei practice pentru obţinerea permisului de conducere, unul dintre candidaţi i-a oferit suma de 200 de euro, odată cu înscrisurile prezentate pentru examinare, înţelegând prin aceasta că banii sunt oferiţi în scopul facilitării promovării examenului practic. În consecinţă, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au organizat şi efectuat acţiunea de prindere în flagrant a persoanei denunţate, imediat după comiterea faptei“, au precizat reprezentanţii DGA într-un comunicat de presă. În acest caz, tânărul în vârstă de 20 de ani este cercetat pentru infracţiunea de dare de mită.

Sursa ziaruldeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Mii de țigări confiscate în fieful contrabandiștilor din Târgu Frumos

O nouă captură de țigări de contrabandă în orașul Târgu Frumos. Este aproape imposibil ca ...