Acasă » Administratie » Un proiect important pentru Spitalul Municipal de Urgență Pașcani și comunitate s-a blocat. Întârzieri la investiția de peste 10 milioane lei

Un proiect important pentru Spitalul Municipal de Urgență Pașcani și comunitate s-a blocat. Întârzieri la investiția de peste 10 milioane lei

Probleme la proiectul privind „Extindere și dotare Ambulatoriu integrat de specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani”. Potrivit reprezentanților primăriei Pașcani cauza ar fi firma care a câștigat licitația pentru realizarea proiectului de execuție a lucrării. Administratorul public al municipiului a spus în cadrul unei conferințe de presă că după ce s-a întârziat cu documentația, s-a constatat faptul că proiectantul nici nu a realizat-o corect.

„A fost câștigată licitația pentru proiectare dar firma nu este serioasă. A întârziat o lună de zile la studiul de documentații și le-a dat greșite . Suntem în procedură de reziliere contract și va trebui reluată licitația”, a spus Claudiu Bodoașcă, administrator public.

Primarul Marius Pintilie a intervenit pe subiect și a precizat că vina nu aparține primăriei sau a echipei ce se ocupă de proiect. „A câștigată licitația, trebuia să facă anumite lucruri dar nu le face. În colaborare cu consultantul, cu cei de la ADR, cu echipa de implementare a Primăriei Pașcani se vor lua niște hotărâri astfel încât să ne asigurăm că proiectul va merge mai departe chiar dacă avem o întârziere (o lună de zile – n.r.). Nu ține de noi! A acceptat la licitație să facă ceva și trebuie să o facă, nu să găsească scuze. Dacă nu poate face un lucru trebuia să zică din timp nu să țină lumea încurcată”, a precizat primarul Marius Pintilie cu referire la proiectant.

Precizăm faptul că proiectul finanțat din fonduri europene are ca beneficiar Municipiul Pașcani iar ca partener Spitalul Municipal de Urgență. Conform documentației, data de începere a proiectului este de 01.04.2015 iar finalizarea lui ar trebui să fie în data de 31.01.2023. Obiectivul proiectului este extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal Pașcani. Odată cu implementarea acestui proiect va fi reabilitat clădirea ambulatoriu în suprafață de 1090,68 mp, va fi creat un nou corp cu aceeași destinație în suprafață de 247,80 mp și vor fi achiziționate 785 de echipamente medicale specifice.

Scopul proiectului este creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, îmbunătățirea calității serviciilor medicale de ambulatoriu prin dotarea corespunzătoare și accesibilizarea spațiului destinat serviciilor medicale și a căilor de acces, în special pentru persoanele cu dizabilități. Valoarea totală a proiectului este de 10.331.320,31 lei din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 7.231.924,23 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 2.892.769,65 lei iar valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului de 206.626,43 lei.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Comunicat. Clarificări cu privire la solicitările de eliberare de abonamente gratuite pentru elevi

C.P. Avand in vedere numeroasele  solicitari  ale cetatenilor privind elibererarea de abonamente gratuite pentru elevi, ...