Acasă » REGIONAL » Moldova » Un reprezentant ISJ, depistat pozitiv cu Covid-19, a participat la întâlnirea preelectorală de la Pașcani, alături de doi miniștri PNL. Pintilie nu răspunde la întrebări
nomad

Un reprezentant ISJ, depistat pozitiv cu Covid-19, a participat la întâlnirea preelectorală de la Pașcani, alături de doi miniștri PNL. Pintilie nu răspunde la întrebări

Situație îngrijorătoare după ce un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Iași (ISJ) a fost depistat pozitiv cu Covid 19.

În cursul zilei de ieri, la Pașcani a avut loc o întâlnire preelectorală la care au participat doi miniștri liberali: Costel Alexe – ministrul Mediului și Monica Anisie – ministrul Educației. Alături de cei doi au fost prezenți și mebrii marcanți PNL Pașcani în frunte cu Marius Pintilie cât și cadrul ISJ depistat pozitiv. Aceștia s-au deplasat la Colegiul CF Unirea pentru că doamna ministru a Educației a dorit să viziteze o unitate școlară la nivel local. Cel puțin așa susține un alt membru, acid în declarații, din PNL.

După cum se poate observa și în poză, ministrul mediului Costel Alexe nu a purtat mască de protecție conform măsurilor impuse de Guvernul său. Ceilalți participanți la întâlnire și-au luat măsuri de protecție.

Întrebarea este dacă în întâlnirile restrânse care au loc de obicei înaintea unei vizite de acest gen s-au luat măsuri de protecție, mai ales că persoana depistată pozitiv a făcut parte din cercul de membri oficiali. Dacă nu, se impune ca toți ceilalți membri participanți să fie testați. Atât ei cât și persoanele cu care au intrat în contact de la vizita preelectorală și până la aflarea rezultatului pozitiv al reprezentantului ISJ.

Interesant de aflat este și faptul dacă virusul Covid-19 infectează doar oameni de rând altfel nu se explică de ce ministrul mediului nu a purtat mască la o întâlnire în spațiu închis (FOTO). Reporterii noștri au încercat să ia un punct de vedere președintelui PNL Pașcani Marius Pintilie. Acesta, ca de obicei, nu răspunde apelurilor telefonice ziariștilor care pun întrebări incomode. Până la redactarea materialului, Pintilie nu a emis nici un punct de vedere, deși au ost adresate întrebări și prin sms.

De precizat faptul că, conform presei județene, ministrul Costel Alexe a declarat faptul că atât el cât și ministrul Educației respectă normele de distanțare socială în întâlnirile pe care le au și respectă normele de protecție. Reprezentanții DPS Iași au comunicat că nu intră în ancheta epidemiologică deschisă.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Mircești (parțial)

În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situație ...