Acasă » LIFESTYLE » Una dintre cele mai frumoase zone din România confirmată ca destinație eco-turistică. Doar șapte regiuni au acest statut 
pmp

Una dintre cele mai frumoase zone din România confirmată ca destinație eco-turistică. Doar șapte regiuni au acest statut 

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului anunţă că a prelungit pentru o perioadă de 3 ani statutul de destinaţie ecoturistică zonei Ţara Dornelor.

Destinaţia acoperă zece unităţi administrativ teritoriale din judeţul Suceava, respectiv: Vatra Dornei, Poiana Stampei, Coşna, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Şaru Dornei, Panaci, Cârlibaba, Ciocăneşti, Iacobeni.

„Bucovina rămâne una dintre cele mai ofertante destinaţiile turistice. Felicit Asociaţia de Ecoturism Ţara Dornelor pentru rezultatele obţinute şi pentru promovarea corectă şi neobosită a regiunii. Certificarea ca destinaţie ecoturistică este doar un pas. Serviciile şi valorificarea sustenabilă a resurselor sunt cele care confirmă an de an statutul pe care l-au dobândit”, a transmis Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

Conceptul de Destinaţie Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu instituţii şi organizaţii reprezentative la nivel naţional (Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Turism şi Asociaţia de Ecoturism din România), având la bază Strategia Naţională de Ecoturism, Criteriile Globale pentru Turism Durabil (GSTC) şi Standardul European de Ecoturism (EETLS).

La momentul respectiv (2012), România a fost prima ţară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaştere a destinaţiilor ecoturistice.

Şapte zone au statul de destinaţie ecoturistică în România:

Zărneşti-Piatra Craiului, jud. Braşov

Ţinutul Zimbrului-Parcul Natural Vânători, jud. Neamţ

Eco Maramureş (Mara – Cosău – Creasta Cocoşului), jud. Maramureş

Ţara Dornelor, jud. Suceava

Retezat – Ţara Haţegului, jud. Hunedoara

Colinele Transilvaniei, jud. Braşov, Mureş şi Sibiu

Băile Tuşnad şi Împrejurimile, jud. Harghita

Sursa: Ziare.com

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...