Acasă » EVENIMENT » ”Urmează cea mai grea iarnă din ultimii zeci de ani!” Avertismentul vicepremierului

”Urmează cea mai grea iarnă din ultimii zeci de ani!” Avertismentul vicepremierului

Urmează cea mai grea iarnă din ultimii zeci de ani! Este semnalul de alarmă pe care îl trage vicepremierul Romaniei. Kelemen Hunor sustine că toți vom plăti prețul războiului din Ucraina. Asta în timp ce premierul Nicolae Ciucă spune că nu vor fi probleme cu asigurarea gazului la iarnă.

Vicepremierul Kelemen Hunor anunță o iarnă foarte grea, poate cea mai grea din ultimii 60 de ani. Potrivit acestuia, Executivul nu ar trebui să susțină că vom avea parte de o iarnă ușoară pentru că nu va fi așa, iar România are capacitatea de a asigura consumul propriu doar pentru un procent de 80%. Motiv pentru care va trebui să achiziționeze gaze, nu mai puțin de două miliarde de metri cubi, spune Kelemen Hunor.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis însă, zilele trecute, că vom avea gaz suficient pentru iarna care vine și că deja a fost depășită ținta asumată la nivelul Uniunii Europene. Potrivit acestuia, avem rezerve de gaze în depozite în proporție de 47%, asta în condițiile în care ținta Uniunii Europene era de 46%.

În urmă cu câteva săptămâni, surse guvernamentale transmiteau că iarna următoare guvernul ia în calcul să raționalizeze gazele pentru marii consumatori industriali.

Sursa: Antena3.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Statistică: Fondul forestier ocupa 27,7% din suprafaţa ţării, la finele anului 2021 / Județele cu cele mai mari suprafeţe de păduri sunt Suceava, Caraş-Severin și Hunedoara

Fondul forestier naţional ocupa, la sfârşitul anului 2021, o suprafaţă de 6,607 milioane hectare, respectiv ...