Acasă » REGIONAL » Harlau » Verificări ample în acest weekend la Hârlău. Amenzi de mii de lei
thomplast

Verificări ample în acest weekend la Hârlău. Amenzi de mii de lei

În acest weekend, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii au fost controlate 14 societăți comerciale și au fost verificate 41 de autovehicule și 16 atelaje hipo, fiind legitimate 112 persoane.

Totodată, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 8.115 de lei, dintre care 16 conform Legii nr. 61/1991, 10 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 3 conform altor acte normative.

Un bărbat, de 46 de ani, din județul Botoşani, a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 200 de lei, conform Legii nr. 61/1991, întrucât a provocat scandal în loc public, adresându-i injurii, cuvinte vulgare şi jignitoare unei femei.

De asemenea, un bărbat, de 36 de ani, din comuna Sirețel, a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 720 lei, conform H.G. 984/2005, deoarece transporta o bovină, cu un autoturism, fără a deţine documentele sanitar veterinare legale.

Un alt individ, de 39 de ani, din comuna Erbiceni, a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991,  întrucât a provocat scandal la domiciliul cumnatei sale, din aceeași localitate.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Hârlăuanii rămân fără apă potabilă

În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă de 100 mm diametru, ApaVital se ...