STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Pascani » Vesti bune pentru pascaneni. Consilierii locali nu au fost de acord cu scumpirea pretului la gunoi
pmp

Vesti bune pentru pascaneni. Consilierii locali nu au fost de acord cu scumpirea pretului la gunoi

Proiectul de hotarare cu privire la majorarea taxei de salubrizare la Pascani nu a trecut de votul consilierilor locali de astazi. Atat alesii PSD cat si cei din opozitie nu au fost de acord cu nota de fundamentare a proiectului. Mai mult, unii consilierii au facut comparatii cu alte orase sau judete din tara unde pretului gunoiului este mai mic fata de pretul actual din Pascani. Acestia au mentionat faptul ca atat membrii Consiliului de Administratie de la SC CLP Eco Salubritate cat si managerul Eduard Dumea ar trebui sa gaseasca alte solutii pentru rezolvarea situatiei financiare dezastruoase in care se afla unitatea. Consilierul local PSD Vasile Halan a venit cu precizarea ca si asa Pascaniul avea un pret prea mare comparativ cu alte orase.

Directorul serviciului de salubritate a motivat necesitatea cresterii de pret prin faptul ca cei de la groapa de gunoi de la Tutora, unde trebuie depozitat gunoiul din judet, a crescut pretul pe depozitare. Mai mult, spune Dumea, sunt costuri mari cu transportul gunoiului pe distanta Pascani – Iasi. Un alt motiv a fost acela ca salariul minim pe economie a crescut la nivelul tarii si acest lucru duce la majorare. Un prcent de 54% din pretul actual se duce pe transport si depozitare iar restul pe cheltuieli de intretinere si salarii.

„Eu nu vreau decat sa dau un exemplu. In municipiul Cluj s-a majorat pretul la salubritate de la 8 lei de persoana la 11 lei. Transportul gunoiului este facut din Cluj la Oradea si cu toate acestea nu exista acest pret care se doreste a fi votat in aceasta sedinta pentru Pascani. Deci daca se vrea, se poate gasi solutii pentru un pret mai mic. Tine de cei care conduc aceasta unitate din Pascani. Nu se poate sa venim cu o singura solutie: majorare”, a precizat consilierul local PSD Vasile Haldan.

Primarul Dumitru Pantazi a venit cu o serie de precizari privind situatia financiara in care se afla serviciul. Acesta si-ar fi dorit majorarea insa a lasat sa se inteleaga faptul ca raspunderea cade pe Consiliu Local. In urma discutiilor iscate si a impotrivirii ferme a consilierilor PNL, proiectul de hotarare cu privire la majorarea pretului nu a fost votat de nici un ales. Prezent la sedinta, un reprezentant al Societatii Civile i-a felicitat pe alesi si le-a multumit ca nu a ingreunat mai mult situatia financiara a pascanenilor decat este.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...