Acasă » Administratie » UPDATE | Viceprimarul din Mogoșești Siret îi face în ciudă lui Orban. Își angajează consilier pe banii comunei

UPDATE | Viceprimarul din Mogoșești Siret îi face în ciudă lui Orban. Își angajează consilier pe banii comunei

Situație absolut uimitoare în comuna Mogoșești-Siret. Noul viceprimar ales de consilieri în urma alegerilor locale de la sfârșitul lunii septembrie surprinde printr-o decizie în care și viceprimarul municipiului Pașcani ar fi invidios.

Radu Pârlea (foto), candidat din partea PMP, își angajează consilier personal. Bineînțeles, salariul acestuia este plătit din bugetul Primăriei Mogoșești-Siret. Legea permite acest lucru, problema este că pandemia de COVID-19 a creat un blocaj economic și financiar la nivel național și nu numai. Guvernul Orban a lansat deja o serie de speculații vizavi de posibilitatea stagnării în sistemul administrativ a angajărilor. Mai mult, specialiștii economici guvernamentali au precizat faptul că este posibil ca-n viitorul apropiat să reducă din veniturile angajaților din administrațiile locale. În timp ce majoritatea UAT-urilor caută soluții la problemele financiare ce vor apărea, viceprimarul comunei Mogoșești-Siret își angajează consilier personal.

Goana după bani

Decizia acestuia a provocat o adevărată isterie pe rețeaua de socializare Facebook cât și în rândul cetățenilor care l-au trimis să-i reprezinte. Potrivit celor apărute în spațiul public, motivul pentru care Radu Pârlea a recurs la această decizie este de ordin financiar. Mai precis, deși este viceprimar cu un salariu destul de mare, Radu Pârlea nu a renunțat la meseria de profesor. În acest mod își rotunjește veniturile consistent. După cum spun cei din comună, pentru a face față celor două funcții, edilul a luat decizia de a-și angaja pe bani publici un consilier personal. În altă ordine de idei, bugetul comunei va fi mai sărac cu peste 40.000 lei. Sătenii spun că un viceprimar ar trebui să muncească în interesul celor care l-au ales, al comunității, și nu doar pentru foloase proprii.

Precizăm că nici viceprimarul municipiului Pașcani nu și-a angajat un consilier personal deși problemele administrative sunt cu mult mai mari decât cele ale unei comune. Asta pentru a nu risipi banii de la buget. Am încercat să-i luăm un punct de vedere viceprimarului, însă Radu Pârlea nu a răspuns la telefon și nici la mesaj. Nici primarul comunei Damian Butnariu nu a putut fi contactat.

UPDATE | Opinia vicelui

În cele din urmă, viceprimarul Radu Pârlea a revenit cu un apel telefonic în care a explicat motivul îngreunării bugetului local. Edilul a spus că părerile apărute pe Facebook sunt niște conturi false. „Colegii consilieri au pus problema în felul următor: dacă se dorește să se facă economie la buget să renunțe și primarul la consilierul personal. Dacă el nu vrea, nici eu nu renunț. Este necesar acest post, l-am angajat pe acest băiat pentru că are experiență în administrația locală. Acest consilier are atribuția clară de a identifica proiectele cu finanțare europeană pentru comuna noastră. Nu avem pe nimeni care să se ocupe de acest lucru”, a spus Radu Pârlea. Întrebat care ar fi atribuția sa ca viceprimar dacă deleagă din atribuții consilierului personal, răspunsul acestuia a fost uluitor. „Eu trebuie să fac cumva să existe o relație foarte bună între Consiliul Local, primar și cetățenii comunei”, a conchis pemepistul. Practic, viceprimarul este de părere că are atribuțiile unui mediator. Tot acesta a mai făcut precizarea că i se pare normal să păstreze funcția de profesor în condițiile în care în această perioadă elevii sunt debusolați.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cunoscut DJ ieşean dealer de droguri, arestat aseară împreună cu iubita. Vila din Bârnova, întoarsă pe dos

Doi iubiţi din Iaşi, dealeri de droguri, au fost arestaţi aseară după ce au primit ...