Acasă » REGIONAL » Moldova » Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia. Nelu Tătaru propus în funcție
nomad

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia. Nelu Tătaru propus în funcție

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a înaintat planul testării bucureștenilor pentru coronavirus.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 26 martie 2020

”Domnul Victor Costache şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, din motive profesionale şi personale. Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui României această demisie pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care-l conduc, am făcut echipă şi am luat o serie de decizii importante pentru sistemul medical. Regret demisia, dar o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare. Îi voi propune domnului preşedinte pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe domnul Nelu Tătaru​”, a spus Orban.

Totodată, Orban a anunţat că secretarul de stat Nelu Tătaru va prelua interimar conducerea ministerului. Acesta se afla la Suceava și a fost chemat la București de urgență.

Potrivit unor surse, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia. Lui i s-ar fi cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la anunțul de testare a tuturor bucureștenilor. De asemenea, sursele spun că Victor Costache ar fi vrut să demisioneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privind situația dezastruoasă din spitale.

Au fost critici în ultimele zile privind lipsa de materiale de protecție din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19.

Sursa: Ziaruldeiasi.ro

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Două grădinițe din Pașcani se redeschid săptămâna aceasta

După ce săptămâna trecută o serie de grădinițe din municipiul Iași și-au deschis porțile pentru ...