Acasă » Administratie » VIDEO | APELUL făcut de Mandache în urma „sufletului” găsit printre GUNOAIELE din LESPEZI. Pășcănenii au fost prompți

VIDEO | APELUL făcut de Mandache în urma „sufletului” găsit printre GUNOAIELE din LESPEZI. Pășcănenii au fost prompți

IMAGINI la care cu greu te poți uita. Totul s-a petrecut în comuna Lespezi, la o groapă de gunoi neconformă ignorată de autorități. Omul de afaceri Ștefan Mandache s-a aflat zilele trecute în trecere prin localitatea cu pricina când la un moment dat a observat la o groapă de gunoi un câine schelălăind.
Iubitor de animale, acesta a tras mașina pe dreapta crezând că animalul caută de mâncare. În momentul în care s-a apropiat, Mandache a observat că patrupedul, o cățelușă de rasă ciobănesc, se află de la jumătate în paralizie.
Mai mult, cățelușa avea un cip semn că a aparținut unei persoane care a abandonat-o din cauza problemei de sănătate cel mai probabil.
Mandache s-a apropiat de ea, a luat-o și transportat-o la un cabinet veterinar. Numai că șansele ca aceasta să-și revină sunt foarte mici. Doctorul veterinar a spus că de mai bine de două săptămâni de zile a fost abandonată.
Era plină de viermi și căpușe printre răni, păduchi  jumătate din trup fiind-ui deja în putrefacție. Culmea, la câțiva metri niște indivizi chefuiau la grătare, ignorând tragedia de lângă ei.
„În România anului 2023 un câine care nu se putea mișca a fost aruncat de viu la gunoi și lăsat să zacă aici. Am întrebat pe doctor cât crede că a stat aici și mi-a spus că minim două săptămâni până i-a putrezit coada, lăbuțele și i-au fost atrofiate mușchii. Să stai viu ca într-un mormânt deschis și zeci de indivizi să treacă pe lângă tine. Este drum public și la o aruncătură de băț erau oameni la grătare. Oameni între ghilimele. Oare cum se uita câinele ăsta la mașini sperând să coboare o ființă umană”, a spus Ștefan Mandache.
Doctorul a spus că are în jur de 10 ani, nu este paralizat în urma unui accident rutier ci o pareză care apare în general la câinii bătrâni. Omul de afaceri crede că nu a mai fost util după ani de slujire și a fost aruncat de stăpâni la gunoi. Nu se cunosc șansele de supraviețuire însă Mandache i-a pus numele de CORASON și a demarat o mică campanie ca simbol de umanizare a oamenilor.
„În data de 21 mai, ora 15:00, eu protestez pentru drepturile animalelor. Fii solidar cu noi pentru toate animalele din țară! Nu sta padiv, implică-te! #DreptatePentruCORASON. Corason este cățelușa paralizată, aruncată de vie la gunoi, cu mii de căpușe, viermi și păduchi. Este un protest neorganizat, pașnic, civilizat: IEȘI CU CĂȚELUL ÎN FAȚA CASEI SAU UNDE VREI TU, postează o fotografie pe facebook și lasă linkul de pe youtube cu scena pe care am filmat-o. Corason avea 15 kile când am găsit-o aproape putrezită, în condițiile în care un câine de talia ei are 50 kile. Groaznic. România 2023!”, a fost mesajul lui Ștefan Mandache.
La apelul omului de afaceri a răspuns ieri un grup de pășcăneni, iubitori de animale. Aceștia s-au adunat pașnic în fața primăriei cu pancarte în semn de susținere a acțiunii. Nu se știe cât efect are această inițiativă însă dovedește faptul că mai sunt oameni cărora le pasă și care încearcă atât cât pot să schimbe ceva.
Distribuiți pentru conștientizarea abuzurilor care se fac sub ochii autorităților nepăsătoare!

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO | Sfințire Casă Socială la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Mircești. Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Mircești invită credincioșii la Sfânta Liturghie Arhierească și la ...