Acasă » REGIONAL » Harlau » VIDEO | Consilierii din Hârlău au aprobat Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul în curs. Probleme la instituțiile din subordine
nomad

VIDEO | Consilierii din Hârlău au aprobat Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul în curs. Probleme la instituțiile din subordine

Aleșii locali din orașul Hârlău au fost convocați în ședință extraordinară de Consiliu Local, a treia pe luna februarie. Pe ordinea de zi au existat două proiecte de hotărâre, primul referitor la alegerea președintelui de ședință iar cel de-al doilea, cel mai important, aprobarea Bugetului integrat de venituri și cheltuieli pe anul în curs.

Ședința a început cu nemulțumiri din partea unor aleși locali. S-au purtat discuții despre faptul că sunt angajați din Primărie care nu-și fac datoria cum trebuie iar conducerea este nevoită să apeleze la alte persoane de specialitate atunci când se fundamentează proiecte importante pentru oraș. S-a trecut mai apoi la dezbaterea bugetară unde și aici au fost nemulțumiri. Consilierii PNL au cerut explicații pe tema bugetului creionat la Casa de Cultură. Aceștia au spus că finanțarea solicitată de conducere, atât pentru funcționare cât și pentru activitățile specifice, nu sunt realiste. Edilii s-au arătat nemulțumiți și de faptul că directorul unității culturale nu s-a prezentat la ședință pentru explicații iar acestă atitudine a fost considerată sfidătoare.

Primarul Gheorghiță Curcă a încercat să-l scuze pe directorul Casei de Cultură și a precizat că a fost invitat să participe la ședință dar „probabil are o problemă personală” de nu a reușit să ajungă. Edilul șef a mai explicat faptul că suma alocată în acest an pentru investiții este cea mai mare din ultimii ani. Curcă a mai spus că la fundamentarea bugetului a ținut cont de toate solicitările consilierilor locali dar și a cetățenilor. Un factor important este acela că s-au prins fonduri pentru o bună funcționare a unităților de învățământ dar și a spitalului orășenesc ce urmează a fi acreditat.

Urmăriți ședința integrală în clipul de mai jos:

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primăria Pașcani a finalizat procedurile pentru dezinfecția scărilor de bloc

Primăria Pașcani a reușit să finalizeze procedurile de achiziții pentru activitățile de dezinfecție a scărilor ...