Acasă » REGIONAL » Moldova » VIDEO | Dezvăluiri INCENDIARE făcute de Sorin Olariu într-o conferință de presă. Liderii PNL Pașcani sunt făcuți manipulatori și mincinoși
nomad

VIDEO | Dezvăluiri INCENDIARE făcute de Sorin Olariu într-o conferință de presă. Liderii PNL Pașcani sunt făcuți manipulatori și mincinoși

Consilierul local PMP, Sorin Olariu a convocat toată presa locală într-o conferință pentru a răspunde la o serie de acuzații apărute în spațiul public. Acesta a vorbit despre modul în care consilierul local PNL, Claudiu Bodoașcă, președintele Comisiei de Urbanism, interpretează unele documente primite de la Primărie în dorința de a-l denigra. Tot acesta a făcut referire și la construcțiile ilegale de pe domeniul public și a adus clarificări celor de la PNL. Sorin Olariu spune că PNL Pașcani este o alternativă la actuala conducere a Primăriei, doresc să conducă municipalitate, însă, ar fi un lucru trist dacă ar intra la conducere pentru că nu știu să interpreteze un document.

 

Minciuni și manipulări

 

Sorin Olariu îi critică dur pe cei de la PNL Pașcani. În altă ordine de idei, Olariu este de părere că deși li se oferă explicații clare cu privire la unele proiecte apărute în plenul ședințelor de Consiliu Local, liberalii nu fac decât să intre în zona de populism, minciună și manipulare. Un exemplu este proiectul „Cornul și laptele în școli”. Deși cade în atribuțiile celor de la Consiliul Județean acest demers, liberalii dau vina pe cei din legislativul pășcănean.  Prin acest mod Olariu spune că pășcănenii sunt manipulați și mințiți.

 

Despre înțelegerile între PMP-PNL și PMP-PSD

 

Sorin Olariu a discutat la întâlnirea cu ziariștii și despre relația pe care a avut-o cu cei de la PNL Pașcani și pe care o are astăzi cu PSD Pașcani. Președintele Organizației PMP Pașcani a declarat că nu există o alianță între partidul pe care-l reprezintă și PSD. ”Este vorba despre o colaborare pe proiecte de hotărâre, sau inițiative care vin în sprijinul cetățenilor din municipiu. Acest lucru l-am încercat și cu cei de la PNL Pașcani în trecut dar ei nu îmi votau inițiativele deși eu o făceam”, a spus Sorin Olariu.

Practic, cum acesta are puterea unui singur vot în legislativul pășcănean, a luat decizia ca să facă un compromis ”pentru binele comunității”. „M-au făcut trădător și au spus că am beneficii de pe urma pesedeului. Dacă ei îmi pot demonstra că am luat de la PSD o scobitoare, îmi dau demisia”, a mai precizat Sorin Olariu, consilier local PMP.

 

Pintilie, bun de plată

 

Sorin Olariu a discutat și despre construcțiile făcute ilegale pe domeniul public din municipiu de către președintele PNL, Marius Pintilie și colegul său de partid Constantin Nemțanu. Acuzat că ar avea probleme cu autorizațiile de construcții la servisul pe care îl deține, Olariu a arătat că toate constructiile sale sunt în regulă, cu autorizațiile necesare eliberate de foștii primari Neculai Rățoi și Grigore Crăciunescu, fără ca actualul primar Dumitru Pantazi să îi fi făcut vreo favoare. Tot liderul PMP susține cu acte că taxele și impozitele au fost achitate corect pe ceea ce deține. Legat de suspiciunile făcute de Claudiu Bodoașcă asupra societății sale, Sorin Olariu a declarat că cele două garaje aflate pe persoană fizică sunt folosite de societatea sa în baza unui contract de comodat, perfect legal, iar valoarea acestora este actualizată periodic.

O problemă reală o constituie, susține consilierul PMP, modul în care Marius Pintilie a ocupat preț de câțiva ani domeniul public fără să achite nici un leu la bugetul local. Din socotelile făcute de Olariu, Pintilie ar avea de datorat o sumă de 273772,8 lei pe o perioadă de 6 ani – la suprafața de 46,82 m cu chiria de 3.800 lei cât a fost stabilită în prima parte de contract.

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Două obiective importante pentru tătărușeni vor fi date în folosință

În acest an se împlinesc 155 de ani de la înființarea sistemului educațional în comuna ...