Acasă » REGIONAL » Moldova » VIDEO | DOC | Propuneri pentru reorganizarea circulației la Pașcani. Olariu cere parcări, sensuri unice și modificări bugetare

VIDEO | DOC | Propuneri pentru reorganizarea circulației la Pașcani. Olariu cere parcări, sensuri unice și modificări bugetare

Consilierul local PMP, Sorin Olariu a ținut astăzi o conferință de presă în care a discutat de o serie de modificări propuse de el privind lipsa locurile de parcare și transformarea unor străzi intens circulate în străzi cu sens unic. De asemenea, echipa PMP a depus o serie de amendamente la Bugetul de Venituri și Cheltuieli a municipiului Pașcani pe anul 2020. Un alt punct discutat a fost cel cu privire la lămurirea unor acuzații vizavi de afacerea pe care o deține.

„Am depus un proiect la Registratura Municipiului Pașcani pentru crearea unor locuri de parcare rezidențiale pe strada Izvoarelor, în urma unor solicitări venite din partea cetățenilor din zonă. (mai multe detalii vezi aici)

Un alt proiect este cel cu privire la amenajarea a două străzi cu sens unic. Una pe strada Izvoarelor (intrare din intersecția străzii din fața Liceului „Miron Costin” și până la Poliția Municipală) iar cea de a doua stradă este intersecția străzii Izvoarelor până la intersecția străzii Ceferiștilor (în apropiere de Biserica Sf. Vineri)”, a precizat Sorin Olariu, consilier local PMP (vezi foto propunere).

Edilul a discutat și despre investițiile necesare la stadionul de rugby din zona Vale. Spațiul respectiv a fost reabilitat de către Olariu pe costuri proprii și a venit cu propunerea ca cei de la Primărie să aloce bani pentru nivelarea terenului și achiziționarea de rulouri de gazon.

„Era propus la buget o sumă de 120.000 lei pentru gard la stadion. Vin cu propunerea să alocăm 150.000 lei pentru gazon. Am avut o discuție cu domnul antrenor Neculai Tarcan și a spus că este nevoie în primul rând de gazon. Avem niște fete foarte talentate la rugby, domnul Tarcan este antrenor la Naționala de rugby 7 feminin  și am vrea să avem niște competiții internaționale la Pașcani. Sunt multe de făcut încă la stadion să arate cum trebuie dar eu zic să le luăm etapizat.

Am mai propus să alocăm măcar suma de 50.000 lei pentru Centru de Recoltare a Sângelui din Pașcani și 13.000 pentru copii de la Liceul „Miron Costin”, elevi care se ocupă de robotică și au nevoie de bani pentru deplasări la competiții naționale sau internaționale”, a mai precizat Sorin Olariu. Popularul a mai cerut să se aloce bani de la buget pentru o serie de studii pentru proiecte publice. Un exemplu ar fi realizarea unei parcări supraterane la Piața Agroalimentară din zona Vale iar astfel s-ar evita aglomerarea.

Sorin Olariu a răspuns, în cadrul conferinței de presă, la o serie de acuzații făcute de consilierul local PNL, Claudiu Bodoașcă, vizavi de servisul pe care-l deține pe strada Fântânele. Acesta a venit cu două rapoarte de evaluare pentru impozitare față de spațiile pe care le deține. Liderul PMP Pașcani a precizat că în aceeași situație se află și șeful său de partid, Marius Pintilie cu spații transformate spre exemplu din apartament în sediu comercial. Astfel de practici sunt permise de lege și nu se încalcă nici o normă legislativă. Olariu a spus că l-a acționat în judecată pe Claudiu Bodoașcă pentru faptul că l-a denigrat în repetate rânduri.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Mii de țigări confiscate în fieful contrabandiștilor din Târgu Frumos

O nouă captură de țigări de contrabandă în orașul Târgu Frumos. Este aproape imposibil ca ...