Acasă » REGIONAL » Pascani » VIDEO | Medicul Nicu Ionita, cetatean de onoare al Pascaniului a parasit aceasta lume

VIDEO | Medicul Nicu Ionita, cetatean de onoare al Pascaniului a parasit aceasta lume

 

Cetateanul de onoare al municipiului Pascani, reputatul medic Nicu Ionita s-a stins din viata la varsta de 94 de ani. A avut o viata cu amintiri grele, dureri provocate de regimul comunist. Chiar si asa a adus beneficii comunitatii prin meseria pe care a avut-o. Este unul dintre supravietuitorii tratamentului reeducarii prin tortura, o grozavie umana aplicata de fosta Securitate a studentilor, fiind inchis in Penitenciarul Pitesti in perioada 1949-1951.

In tot acest timp a fost torturat, a fost batjocorit si umilit pentru faptul ca a avut curajul sa isi exprime parerea in public. Niste opinii i-a adus doi ani de chin. In urma cu cativa ani de zile Primaria Pascani i-a acordat titlul de cetatean de onoare. Zilele trecute s-a stins din viata iar cei care doresc sa-l conduca pe ultimul drum o pot face vineri, incepand cu ora 11.00, la Biserica cu hramul Sfintilor Arhangheli “Mihail si Gavril”.

 

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO | Sfințire Casă Socială la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Mircești. Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Mircești invită credincioșii la Sfânta Liturghie Arhierească și la ...