Acasă » Administratie » VIDEO | Ședință extraordinară de Consiliu Local la Mircești. Trei proiecte de hotărâre au fost dezbătute de aleși
Jurnalul Regional

VIDEO | Ședință extraordinară de Consiliu Local la Mircești. Trei proiecte de hotărâre au fost dezbătute de aleși

Primarul comunei Mircești, Leon Bălteanu a convocat consilierii locali în ședință extraordinară. Întrunirea a fost programată astăzi, începând cu ora 16.30, la Baza Sportivă din satul Iugani. Pe ordinea de zi au existat trei proiecte de hotărâre.

Este vorba despre aprobarea solicitării de prelungire cu 12 luni a Scrisorii de garanție din partea CEC BANK, aprobarea comisionului de garantare pentru finanțarea proiectului „Construire teren de sport multifuncțional în satul Mircești și în satul Iugani.

Al doilea proiect a făcut referire la aprobarea necesității și oportunității, întocmirea studiilor de proiectare și implementare a proiectului „Amenajare drumuri de interes local – 5.000 mp de trotuar în satele Mircești și Iugani. Ultimul proiect dezbătut a fost modificarea și completarea HCL Mircești nr. 20 din data de 16.03.2021 privind aprobarea închirierii de către dl. senator Marius Bodea al Biroului cu suprafață utilă totală de 43.33 mp situat în clădirea cabinete medicale, pentru organizarea și funcționarea cabinetului parlamentar.

Toate proiectele au fost inițiate de către actualul primar, primele două primind vot pozitiv din partea consilierilor din legislativ. Ultimul proiect de hotărâre nu a fost aprobat de toți consilierii din motivul că prețul de închiriere pe mp este prea mic stabilit. Primarul Bălteanu a explicat faptul că prețul stabilit de 4,5 lei per mp a fost făcut de un specialist, în urma unei expertize. S-au luat în considerare prețul și din celelalte comune din apropiere și în cele din urmă a rezultat această sumă pe metrul pătrat. Consilierii din opoziție au cerut ca suma să fie mai mult decât dublată, de 10 lei / mp. La o primă analiză, un astfel de preț este cerut pentru un metru pătrat de spațiu în municipiul Pașcani, într-o zonă din afara centrului. Acest lucru a fost explicat și de primar, dând exemplu un alt oraș mai mare ca Pașcaniul, localitatea Roman. Mai mult, edilul șef a explicat consilierilor că acel spațiu nu este folosit, clădirea se află în degradare iar varianta de închiriere ar aduce niște bani în plus la buget. În cele din urmă proiectul nu a fost votat în varianta propusă de consilierii PNL și cel de la PSD, fiind astfel respins. Mai multe despre ședința de astăzi puteți urmări în clipul VIDEO de mai jos:

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO: Tir încărcat cu fier vechi, răsturnat la Vatra Dornei. Momentul a fost filmat

Un TIR încărcat cu fier vechi s-a răsturnat luni seară în localitatea Vatra Dornei. Accidentul a ...