Acasă » REGIONAL » Iasi » Virusul COVID își face de cap printre elevi și profesori: 15 şcoli şi 93 de clase individuale în scenariul roșu

Virusul COVID își face de cap printre elevi și profesori: 15 şcoli şi 93 de clase individuale în scenariul roșu

În cursul zilei de ieri se aflau în scenariul roşu 15 şcoli şi 93 de clase individuale, fiind raportate noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 la patru unităţi şcolare din judeţul Iaşi. Astfel, începând de ieri, nouă clase de la cele patru unităţi de învăţământ vor învăţa exclusiv online pentru 14 zile, fiind raportate cinci cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Mai exact, la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iaşi a fost raportată îmbolnăvirea unui elev din clasa a XII-a, întreaga clasă urmând să treacă la învăţarea online, la Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu”, Belceşti, structura Şcoala Primară Tansa, a fost confirmat pozitiv un cadru didactic, clasa pregătitoare urmând să sisteze învăţarea „faţă în faţă” pentru 14 zile, iar la Şcoala Profesională Dumeşti, doi elevi de la grupa mare şi clasa a III-a au fost confirmaţi cu Covid-19, cele două clase trecând la învăţarea exclusiv în mediul online.

Un nou caz de îmbolnăvire cu Covid-19 a fost confirmat şi la Colegiul Naţional „Mihai Sadoveanu” Paşcani, un cadru didactic contractând noul virus. Astfel, s-a luat decizia ca la nivelul unităţii de învăţământ să fie întrerupte cursurile „faţă în faţă” la nivelul a cinci clase. De menţionat este faptul că şcoala din Paşcani a fost în trecut în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri pozitive înregistrate în rândul elevilor şi profesorilor.

În cazul celor patru unităţi şcolare cu noi cazuri de îmbolnăvire s-a luat măsura izolării cazurilor confirmate şi s-a dispus igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor şcolii şi reinstruire personalului cu privire la regulile de igienă şi protecţie. Măsura suspendării cursurilor faţă în faţă este luată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, după propunerea consiliilor de administraţie ale şcolilor şi pe baza avizului Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
sursa: Ziaruldeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Tânăr din Ciohorăni reținut de polițiștii pășcăneni pentru conducerea unei mașini deși nu avea permis

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au ...