Acasă » EVENIMENT » Vremea 27 noiembrie – 25 decembrie 2023. ANM anunţă temperaturi scăzute şi precipitații în vest. Câte grade vom avea de Crăciun

Vremea 27 noiembrie – 25 decembrie 2023. ANM anunţă temperaturi scăzute şi precipitații în vest. Câte grade vom avea de Crăciun

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni, între 27 noiembrie-25 decembrie. Temperaturile vor fi apropiate de mediile perioadei, iar precipitații vor fi în special în vestul țării. Meteorologii ANM au emis vineri, 24 noiembrie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 noiembrie – 25 decembrie.

„Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi rece în majoritate zonelor ţãrii, exceptând partea de sud, sud-vest, unde valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei. Cele mai scăzute valori termice sunt prognozate pentru Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și în zonele montane. Vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse sub formă de lapoviță, ninsori și posibil ploi în extremitatea de sud-est. La munte vor predomina ninsorile, iar stratul nou depus va fi consistent. Rafalele de vânt vor accentua senzația de frig, iar la altitudini mai mari va fi viscol”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea nordică a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice, sud-estice și la munte.

Prognoza meteo 4 – 11 decembrie

În săptămâna 4 – 11 decembrie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice.

Prognoza meteo 11 – 18 decembrie

În săptămâna 11 – 18 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 18 – 25 decembrie

În săptămâna 18 – 25 decembrie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, cu temperaturi care oscilează de la 0 la 10 grade, şi sub 0 grade la munte, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile, au precizat meteorologii.

Sursa: Observatornews.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...