Acasă » EVENIMENT » Vremea. Se anunță schimbări radicale. Canicula pune stăpânire pe România

Vremea. Se anunță schimbări radicale. Canicula pune stăpânire pe România

ANM va emite o alertă de caniculă. Potrivit meteorologilor, miercuri se vor înregistra temperaturi cu valori cuprinse între 37-38 de grade. Astfel, ANM transmite că va emite prima alertă de caniculă din această vară.„La București au fost 35 de grade Celsius. Vorbim de un indice de disconfort termic accentuat care în bună parte din vestul, sudul, și sud-estul țării a depășit pragul critic de 80 de unități, iar la nivelul temperaturii resimțite, inclusiv la București am resimțit mai mult de 38-39 de grade Celsius, luând în considerare atât valorile de temperaturi maxime, unde am spus că au atins pragul unei zile de caniculă, cât și gradul de umezeală sporit în atmosferă. scrie EVZ.ro.

Vorbim de un val de căldură care se va menține pe tot parcursul acestei săptămâni și de la o zi la alta vom depăși 35 și izolat 37 de grade Celsius.

Se va menține pe tot parcursul acestei săptămâni, iar miercuri dimineață analizăm posibilitatea ca luând în considerare cele trei zile minimum consecutive în care să avem temperaturi maxime de peste 35-37 grade Celsius asociate și cu nopți tropicale cu minime care depășesc 20 de grade celsius și acest discomfort termic, emitem prima alertă de caniculă din această vară”, a spus Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3.

Cietște mai multe pe EVZ.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO: Tir încărcat cu fier vechi, răsturnat la Vatra Dornei. Momentul a fost filmat

Un TIR încărcat cu fier vechi s-a răsturnat luni seară în localitatea Vatra Dornei. Accidentul a ...