STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » IT / Stiinta » WhatsApp a șters milioane de conturi în ultima lună. Motivul vizează întreaga lume

WhatsApp a șters milioane de conturi în ultima lună. Motivul vizează întreaga lume

Peste trei milioane de conturi de WhatsApp ale unor utilizatori din India au fost șterse în ultima lună și jumătate. Motivul din spatele deciziei vizează, însă, toată lumea. Informația apare în cel mai recent ”raport de concordanță”, în conformitate cu regulamentul autorităților americane, IT Rules 2021.

La nivel global, WhatsApp închide aproximativ opt milioane de conturi în fiecare lună, pentru a preveni abuzul asupra serviciului.

Motivul pentru care WhatsApp a șters milioane de conturi

Între 16 iunie și 31 iulie, WhatsApp a șters 3.027.000 de conturi ale unor utilizatori din India.

Utilizatorii pot face apel la decizia gigantului, dar până acum doar 594 dintre ei au făcut acest lucru. Doar asupra a 74 de decizii s-a revenit, conturile fiind restaurate, informează playtech.ro. 

Motiv principal pentru care sunt șterse conturile are legătură cu raportarea de către alți utilizatori. Cele mai multe dintre ele erau o sursă semnificativă de spam sau dezinformare. Pentru că toate conversațiile sunt criptate, WhatsApp nu poate vedea conținutul mesajelor, așa că se bazează foarte mult de alte semnalmente pentru a identifica problemele. De asemenea, ia în vizor conturile care obișnuiesc să distribuie foarte multe mesaje, fără să scrie nimic de la zero.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

ASF: Fondurile de pensii private obligatorii sunt în creştere

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 86,261 miliarde de lei, la ...