Acasă » IT / Stiinta » WhatsApp permite acum trimiterea automată a fotografiilor și videoclipurilor în calitate HD. Cum se poate activa funcția 
pmp

WhatsApp permite acum trimiterea automată a fotografiilor și videoclipurilor în calitate HD. Cum se poate activa funcția 

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de chat din lume, a avut până recent limitări semnificative în ceea ce privește trimiterea de fotografii și videoclipuri.

Limitarea tradițională de 16MB pentru fișierele media și comprimarea acestora pentru a economisi spațiu a dus la imagini și videoclipuri de calitate mai redusă. Această situație a fost frustrantă pentru utilizatorii ale căror telefoane mobile au camere din ce în ce mai performante.

WhatsApp introduce calitatea HD implicită

Anul trecut, Mark Zuckerberg a anunțat că WhatsApp suportă trimiterea de fotografii de înaltă calitate, dar această opțiune a fost ușor de ratat dacă nu o căutai în mod special. Suportul pentru videoclipuri HD a fost adăugat discret o săptămână mai târziu.

În iunie 2024, WhatsApp pare să fie pregătit să adopte în mod implicit trimiterea de media de înaltă calitate. Conform unui raport de la Android Police, Meta lansează acum posibilitatea de a trimite fotografii și videoclipuri de înaltă calitate în mod automat. Odată ce actualizarea ajunge în aplicația utilizatorilor, fotografiile și videoclipurile vor fi trimise în HD fără a fi necesară nicio setare suplimentară. Anterior, utilizatorii trebuiau să selecteze opțiunea „calitate HD” de fiecare dată când trimiteau media, ceea ce era destul de incomod pentru cei care doreau să trimită întotdeauna media în înaltă calitate.

Cum să verificați dacă aveți activată setarea HD

 

Pentru a verifica dacă această setare este activată, utilizatorii trebuie să meargă la Setări > Stocare și date > Calitatea încărcării media și să se asigure că este selectată opțiunea „Calitate HD”. WhatsApp va avertiza că media de calitate superioară poate dura mai mult timp pentru a fi trimisă și că fișierele pot fi de până la șase ori mai mari, ceea ce înseamnă că pot pune mai multă presiune pe planul de date al utilizatorului. Cu această setare activată, opțiunea HD va fi evidențiată înainte de a trimite fotografia sau videoclipul.

WhatsApp oferă o soluție mai bună pentru trimiterea de conținut la rezoluție înaltă: trimiterea fișierelor video ca documente. Aceasta a fost cea mai bună metodă de a trimite media în rezoluție completă, deoarece WhatsApp avea anterior o limită de 100MB pentru documente, iar acum această limită a crescut la 2GB per fișier. Aceasta face posibilă trimiterea majorității fotografiilor și videoclipurilor în rezoluția lor completă.

Pentru a trimite un fișier video prin această metodă, utilizatorii trebuie să deschidă o conversație pe WhatsApp, să apese pe pictograma de atașament (pe Android) sau pe simbolul (+) (pe iOS), să aleagă „Document” și apoi să selecteze fișierele pe care vor să le trimită. WhatsApp va trimite fișierele fără compresie, astfel încât conținutul va fi împărtășit în calitatea sa completă, atâta timp cât fișierul este sub 2GB. Pentru fișiere mai mari de 2GB, utilizatorii vor trebui să folosească alte metode de partajare, cum ar fi Dropbox sau Google Drive.

Sursa: Ziare.com WhatsApp permite acum trimiterea automată a fotografiilor și videoclipurilor în calitate HD. Cum se poate activa funcția

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...