Acasă » IT / Stiinta » Wi-Fi 6 o să revoluționeze internetul wireless. Așa că e timpul să afli cum
nomad

Wi-Fi 6 o să revoluționeze internetul wireless. Așa că e timpul să afli cum

Indiferent cât de sigure sunt rețelele wireless, suntem dependenți de o conexiune fără fir la internet. Numărul echipamentul cu conectivitate Wi-Fi a explodat în ultimii ani, iar rețelele au devenit mai congestionate ca niciodată. Wi-Fi 6 vine să ne salveze, scrie playtech.ro.

Wi-Fi 6 e cea mai mare actualizare din 2009 până acum. La acel moment, a început adopția dual band. Acum, trebuie integrate o mulțime de gadgeturi în internet. Acum, încă dinainte ca Wi-Fi 6 să fie disponibil, Samsung l-a introdus în Galaxy S10.

Conceptele de rețelistică au fost mereu o himeră pentru majoritatea utilizatorilor de tehnologie. Cu excepția unor entuziași, prea puțini au înțeles de ce este mai rapid Wi-Fi N decât G sau care a fost treaba cu 802.11a.

Nu a ajutat nici tranziția la 802.11ac, când mai bine de un deceniu conexiunile wireless erau definite printr-o literă după asociere de cifre 802.11. Ca referință, de fapt era vorba de IEEE 802.11x, unde IEEE este abrevierea pentru Institute of Electrical and Electronics Engineers. Aceasta din urmă este autoritatea responsabilă de dezvoltarea specificațiilor pentru standardele Wi-Fi împreună cu Wi-Fi Alliance.

Wi-Fi 6 revoluționează rețelele Wi-Fi la 20 de ani de la 802.11a.

Pentru a face viața profanilor în rețelistică un pic mai ușoară, nu mai trebuie să ții minte litere pentru a-ți da seama care router este mai rapid sau mai actual. Un router certificat IEEE 802.11N va purta cifra 4 în dreptul unui spectru de conectivitate. Un router cu 802.11ac va fi însoțit de cifra 5. Deși nu au un echivalent în standardul de numerotare IEEE 802.11, cele mai performante routere vor purta cifra 6 și, probabil, vor fi cele mai scumpe, dar asta este altă poveste.

Ideea este că ți-e foarte ușor să recomanzi un router și este mult mai ușor să știi care este cel mai bun. În continuare, vei vedea în magazine routere ieftine, foarte ieftine sau scumpe. Numerele de pe ele te vor ajuta să știi care este cel mai bun su de actualitate.

Numerotarea de pe routerele din comerț va începe de la 4 pentru că numerele de la 1 la 3 vor fi asociate unor standarde care nu mai sunt de actualitate. Wi-Fi 1 face referire la standardul 802.11b lansat în 1999, 802.11a lansat în același an este Wi-Fi 2. Standardul foarte popular 802.11g lansat în 2003 va avea echivalentul Wi-Fi 3 în noul nomenclator.

Mai multe informații, pe  playtech.ro

Sursa ziaruldeiasi.ro

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Drumul lung și plin de obstacole al SpaceX. De la trei lansări eșuate la prima misiune umană în spațiu

Space Exploration Technologies Corp., cunoscută sub numele de SpaceX, urmează să trimită doi astronauți în ...