Acasă » LIFESTYLE » Retete » Zacuscă rețetă tărănească. Așa faci cea mai delicioasă zacuscă de vinete!
thomplast

Zacuscă rețetă tărănească. Așa faci cea mai delicioasă zacuscă de vinete!

Zacuscă rețetă tărănească. Vă propunem o reţetă de zacuscă cu vinete necoapte care iese chiar mai bună decât cea cu vinete şi ardei copţi.

Zacuscă rețetă tărănească. Tuturor ne place zacusca de vinete, însă când ne gândim că trebuie să coacem şi să curăţăm vinetele şi ardeii mai bine renunţăm.Iată cum se prepară zacusca cu vinetele necoapte:

Zacuscă rețetă tărănească. Ingrediente:

1 kilogram de ceapă
7 vinete
49 ardei sau gogoşari
1 litru de suc de rşsii fiert
300 ml de ulei
5-6 foi dafin
piper

Zacuscă rețetă tărănească. Mod de preparare:

Zacuscă rețetă tărănească. Se curăţă ceapa şi se spală ardeii şi vinetele. Se pune ceapa la călit în ulei. Tăiem ardeii felii şi-i adăugăm peste ceapă. Curăţăm vinetele de coajă, le tăiem felii şi le punem peste ardei când aceştia se înmoaie.

Lăsăm şi vinetele să se înmoaie apoi trecem totul prin maşina de tocat carne. Punem amestecul rezultat înapoi in cratita adăugam sucul de roşii (bulion) şi lăsăm să fiarbă până se ridică ulei deasupra.

Zacuscă rețetă tărănească. În cazul în care consideraţi că zacusca este prea groasă puteţi să mai adăugaţi suc de roşii la fiert.

Se pune zacusca în borcane, iar borcanele se sterilizează.

Zacuscă rețetă tărănească. Dacă vreţi ca zacusca să iasă mai iute, puteţi adăuga şi 3-5 ardei iuţi.

Sursa realitatea.net

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Rețeta zilei: Tartă cu zmeură şi cremă de brânză

Tartă cu zmeură şi cremă de brânză Ingrediente Tartă cu zmeură şi cremă de brânză ...