Acasă » Principal » Zeci de amenzi date de politisti in Targu Frumos. Valoarea depaseste suma de 14.000 lei

Zeci de amenzi date de politisti in Targu Frumos. Valoarea depaseste suma de 14.000 lei

Ieri, între orele 16:00 – 04:00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Târgu Frumos şi a Secţiei 7 Poliţie Rurală Targu Frumos au acţionat pe raza localitatii  unde au fost asigurate măsuri de ordine cu ocazia bâlciului anual, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru fluidizarea traficului rutier. Au fost vizate 10 zone de acțiune. Polițiștii au beneficiat de sprijinul jandarmilor.

Au fost instituite 3 filtre rutiere. Au fost legitimate 139 de persoane și controlate 46 de autovehicule. Au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru viteză și 2 pentru alcool.

De asemenea, au fost controlați 27 de comercianţi. Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pe linie rutieră, 6 conform Legii nr. 61/1991,iar 13 conform Legii nr. 12/1990. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 14.760 lei.

Spre exemplu, a fost depistat un tânăr, de 22 ani, din comuna Strunga, care conducea un autoturism, emanând halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influnţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 Cod penal.

Sancţionat cu amendă conform Legii nr. 61/1991 a fost si un bărbat, de 50 ani, din comuna Bălţaţi care a provocat scandal în drumul public din satul Bălţaţi.

Amendă conform Legii nr. 61/1991 a primit si un tânăr, de 25 ani, din comuna Balş, care a provocat scandal în drumul public din satul Balş. A fost sancţionat conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în valoare de 1.305 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere, unui bărbat, din mun. Bacău care a condus un auto pe str. Eternităţii din oraşul Tg. Frumos cu viteza de 91 km/h, în zona de acțiune a indicatorului cu limita legală de 30 km/h.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primarul din Tg. Frumos, dat pe mâna procurorilor. ANI l-a prins cu fals în declarații. Vatamanu: Probabil vor să vadă dacă am achitat impozitele și taxele aferente

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și ...