Acasă » REGIONAL » Iasi » Zeci de mii de tigarete, confiscate de politisti

Zeci de mii de tigarete, confiscate de politisti

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Iaşi au depistat într-un autoturism peste 40.000 de ţigarete, susceptibile a proveni din contrabandă. În cauză a fost întocmit dosar penal. 

Astfel, la data de 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie au depistat într-un autovehicul, aflat într-o parcare din municipiul Iași, 4 cutii de dimensiuni mari, învelite în folie de culoare neagră.

Întrucât cele două persoane aflate în autoturism, au devenit agitate, neoferind un răspuns concret poliţiştilor despre conţinutul cutiilor, s-a procedat la verificarea lor, stabilindu-se că în interior sunt ţigarete cu timbru de acciză de Republica Moldova. 

S-a procedat la identificarea celor doi bărbați (de 24 și 34 de ani), ambii din Republica Moldova, aceştia fiind conduşi la sediul poliţiei pentru verificări. Cele 4 cutii conţineau 40.800 de ţigarete, de provenienţă din Republica Moldova, care au fost ridicate în vederea confiscării.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, modificată prin OUG 54/2010, privind „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Incertitudini privind Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 2023 de la Pașcani. Decizia stă pe umerii oamenilor de afaceri

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 2023 din Pașcani nu se știe exact dacă ...