Acasă » REGIONAL » Harlau » Zeci de soferi au ramas pietoni in urma unei actiuni a politiei rutiere
pmp

Zeci de soferi au ramas pietoni in urma unei actiuni a politiei rutiere

 

Actiune de amploare pe strazile judetene. In cursul zilei de ieri, în intervalul orar 06.00-22.00, poliţiştii Biroului Drumuri Europene si Nationale Iaşi, Birourilor Rutiere Iaşi şi Paşcani, Compartimentelor Rutiere Hârlău şi Târgu Frumos, au organizat o acţiune, pe drumurile publice din judeţul nostru, pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor care au acest drept.

 

Astfel, 25 de poliţişti angrenaţi în acţiune au aplicat 102 sancţiuni contravenţionale, dintre care 33 pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte abateri. Au fost reţinute 35 de permise de conducere.


Spre exemplu, la data de 24 octombrie a.c., un bărbat, de 64 de ani a condus un autoturism, pe strada Arcu din municipiul Iaşi, iar la trecerea de pietoni nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002 cu amendă în valoare de 580 de lei şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...