Acasă » REGIONAL » Pascani » Zile negre pentru conducerea servicului de salubritate. Se cere DEMISIA lui Dumea si reorganizarea serviciului
pmp

Zile negre pentru conducerea servicului de salubritate. Se cere DEMISIA lui Dumea si reorganizarea serviciului

 

Proiectul de hotarare privind majorarea capitalului social al serviciului de EcoSalubritate Pascani a starnit o serie de revolte printre consilierii locali. In sedinta extraordinara de Consiliu Local Municipal de astazi, alesii pascaneni au cerut demisia conducerii pe motiv ca se practica un management defectuos. La discutarea proiectului, primarul Dumitru Pantazi a incercat sa prezinte situatia reala cu precizarea ca taxa de mediu a creat probleme in contabilitatea societatii. 50% din datorii rezulta in urma impunerii taxei respective. „S-a primit o notificare de la depozitul de deseuri de la Tutora in care se precizeaza faptul ca s-a creat o datorie prea mare si nu mai accepta deseurile municipalitatii. Datoria este de 470.000 lei din care 180.000 lei reprezinta taxa de mediu impusa la nivel national. Nu s-a putut achita la timp datoria, s-a incercat o esalonare a ei si nu s-a reusit sa se plateasca la termen, iar acum am fost instiintati de catre cei de la Salubris Iasi ca nu mai primesc resturile menajere din Pascani. Am cerut majorarea capitalului la CLP Eco Salubritate Pascani ca o solutie de moment. Nu putem ramane cu gunoiul in strada. Trebuie sa trecem de acest impas”, a precizat primarul Dumitru Pantazi.

Consilierii PNL cer demisia, pesedistii sunt de acord dar cu retineri

La discutarea proiectului, dupa discursul primarului Dumitru Pantazi, cei de la PNL au luat cuvantul. Acestia s-au aratat a fi nemultumiti de faptul ca situatia in care se afla serviciul pascanean de salubritate la ora actuala a fost prevazut de cateva luni. „Aceasta problema a fost prevazuta de noi in urma cu 6 luni de zile. Am incercat sa venim cu o varianta, sa nu ajungem in acest impas de care spune domnul primar, dar nu am fost ascultati. Nu mai putem acorda credit societatii. Conducerea de la salubritate a dovedit ca nu poate manageria unitatea. Sunt datorii la bugetul de stat, la furnizori si cine mai stie unde”, a precizat consilierul Bodoasca de la PNL. „Daca votam acest proiect, o sa revina peste doua sau trei luni de zile cu aceeasi problema pentru ca proiectul respectiv nu rezolva situatia. Noi, cei de la PNL, nu mai putem gira aceasta conducere. Suntem dispusi sa ajutam serviciul doar daca are o noua conducere care sa fie capabila. Daca se demite conducerea atunci o sa discutam de solutii”, a precizat si consilierul PNL, Marius Pintilie. „Sunt de acord cu ceea ce spun colegii de la PNL. De aceea rog conducerea Consiliului de Administratie de acolo sa ia masuri. Ei trebuie sa numeasca sau sa demita conducerea. Eu propun sa-l numeasca pe domnul Bodoasca (consilier PNL – n.r.) in conducere pentru ca are dreptate si observ ca se pricepe”, a precizat si Vasile Haldan, consilier PSD. Consilierul Mihai Bodoasca a precizat faptul ca va sprijini noua conducere cu ce are nevoie dar ca nu accepta propunerea de director pentru ca pascanenii i-au acordat incredere pe functia de consilier local. Marius Pintilie a venit cu propunerea ca dupa demiterea lui Eduard Dumea alesii partidelor politice sa se intalneasca intr-o sedinta pentru solutii concrete. Dupa discutii, consilierii PSD au votat proiectul in timp ce colegii de la PNL s-au abtinut. Primarul Dumitru Pantazi a spus ca in curand o sa trebuiasca sa se ia o decizie certa in privinta serviciului de salubritate din Pascani. Acesta a propus intalniri cu membrii decizionali ai partidelor politice din municipiu.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Decizie pentru 1,8 milioane de români care primesc tichete de masă. Intră în vigoare pe 1 iulie

Membrii Guvernului s-au reunit astăzi pentru prima dată după alegeri. Executivul trebuie să decidă asupra ...